Επεισόδια με τραυματίες στα Εξάρχεια: ΜΑΤ και ΟΠΚΕ επιχείρησαν να εισβάλουν σε καφενείο αλλά δεν τους άφησαν (ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Επεισόδια με τραυματίες στα Εξάρχεια: ΜΑΤ και ΟΠΚΕ επιχείρησαν να εισβάλουν σε καφενείο αλλά δεν τους άφησαν (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε περικύκλωση γνωστού καφενείου επί της Τσαμαδού προχώρησαν τα ΜΑΤ και αστυνομικοί της ΟΠΚΕ χθες τα μεσάνυχτα, απειλώντας να προχωρήσουν στην προσαγωγή των περίπου 30 θαμώνων που βρίσκονταν εκείνη την ώρα μέσα...

Νύχτα επεισοδίων ήταν η χθεσινή στα Εξάρχεια με τραυματισμούς και καταγγελίες για άγρια αστυνομική βία.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν και διακομίστηκαν στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών έπειτα από επίθεση ομάδας νεαρών ατόμων.

Μάλιστα ο ένας αστυνομικός της Ομάδας ΔΙΑΣ φέρεται να πυρπολήθηκε.

Συνολικά, προσήχθησαν 16 άτομα, ενώ η μία προσαγωγή μετατράπηκε σε σύλληψη. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο συλληφθείς είναι μέλος της αναρχικής συλλογικότητας «Ρουβίκωνας» και οι κατηγορίες που του αποδίδονται, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι αντίσταση κατά της αρχής και εξύβριση. 

Ο συλληφθείς από την μεριά του καταγγέλλει τους αστυνομικούς για άγριο ξυλοδαρμό ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες τραυματίστηκαν και δύο γυναίκες στο κεφάλι.

Προσπάθεια εισβολής σε καφενείο για προσαγωγές θαμώνων

Γύρω στα μεσάνυχτα, ΜΑΤ και αστυνομικοί της ΟΠΚΕ με ασπίδες περικύκλωσαν ένα καφενείο που βρίσκεται πάνω στην πλατεία Εξαρχείων και ενώ λίγο πριν έκαναν απόπειρα να εισχωρήσουν στο εσωτερικό του για να προσαγάγουν θαμώνες του.

Έπειτα από παρέμβαση των δικηγόρων Γιάννας Κούρτοβικ και Άννας Παπαρρούσου που βρίσκοταν μέσα στο καφενείο, σταμάτησαν την απόπειρα εισβολής και παρέμειναν προσωρινά στο σημείο, αναμένοντας ένταλμα Εισαγγελέα όπως ζήτησαν για να μπουν μέσα και να προχωρήσουν στις προσαγωγές των περίπου 30 ατόμων που βρίσκονταν εντός του καφενείου. Τελικά, λίγη ώρα αργότερα, οι αστυνομικές δυνάμεις αποχώρησαν από το καφενείο. 

Έξω από το καφενείο είχε συγκεντρωθεί κόσμος που φωνάζε συνθήματα κατά της Αστυνομίας. 

Φεύγοντας ένα παιδάκι τους πέταξε ένα ποτήρι νερό και άρχισαν να χτυπάνε και να συλλαμβάνουν όποιον έβλεπαν μπροστά τους.

Καταγγελίες για σοβαρή κακοποίηση του συλληφθέντα

Σύμφωνα με καταγγελίες παρευρισκόμενων στο περιστατικό, μόλις εκδηλώθηκαν επευφημίες αλληλέγγυων που είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο, επέστρεψαν και επιτέθηκαν εναντίον τους, κάνοντας και κάποιες προσαγωγές. Δυνάμεις των ΜΑΤ προχώρησαν σε αναίτιες προσαγωγές ατόμων που κάθονταν στα σκαλιά που οδηγούν στον λόφο του Στρέφη επί της οδού Καλλιδρομίου.

Υπάρχουν καταγγελίες ότι ο συλληφθείς κακοποιήθηκε από την Αστυνομία πριν και κατά την μεταφορά του στην ΓΑΔΑ με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα.

ΒΙΝΤΕΟ

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA