Καταγγελία για έφοδο ένοπλων αστυνομικών σε κλαμπ: «300 άτομα γονατιστά με τα χέρια στο κεφάλι...» - Για 10 συλλήψεις κάνει λόγο η ΕΛ.ΑΣ | EviaZoom.gr - Εύβοια News
ΥΔΑΤΟΡ
ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ

Καταγγελία για έφοδο ένοπλων αστυνομικών σε κλαμπ: «300 άτομα γονατιστά με τα χέρια στο κεφάλι...» - Για 10 συλλήψεις κάνει λόγο η ΕΛ.ΑΣ

Μία σοβαρή καταγγελία για εισβολή και κατασταλτική τρομοκρατία αστυνομικών σε κλαμπ στο Γκάζι το βράδυ του Σαββάτου 9 Νοεμβρίου 2019 έκανε μέσω του λογαριασμού του στο Facebook ο dj/promoter Γιώργος Απέργης, ο οποίος βρισκόταν εκεί - Για 10 συλλήψεις κάνει λόγο η ΕΛ.ΑΣ...

Ο Γ. Απέργης κάνει λόγο για θαμώνες «γονατιστούς στο πάτωμα», ανθρώπους με την «πλάτη στον τοίχο» έξω από το κλαμπ και τραγική συμπεριφορά από την πλευρά της αστυνομίας.

Ολόκληρη η ανάρτηση που κάνει το γύρο του διαδικτύου:

«Τρομοκρατική Επίθεση και Ομηρία από το ίδιο σου το Κράτος.

Μετά από 25 χρόνια εμπειρίας και ενασχόλησης στο χώρο της Ηλεκτρονικής Dance σκηνής και απόλυτα καθαρός από ναρκωτικές ουσίες όλα αυτά τα χρόνια, το οποίο είναι και ευρέως γνωστό, δέχεσαι επίθεση μέσα σε έναν νόμιμο χώρο διασκέδασης.

Το βράδυ του Σαββάτου ήμουν καλεσμένος να παίξω μουσική στο Steam club στην Αθήνα στο Γκάζι. Από νωρίς εκεί με χαρά μου διαπίστωσα ότι οι θαμώνες ήταν αρκετά νέοι υγιείς clubbers γύρω στα 20 χρόνια και κάποιοι μεγαλύτεροι οι οποίοι και ξεχώριζαν καθώς αποδείχτηκε ατο τέλος ότι ήταν οι περισσότεροι της δίωξης.

Έχοντας συνεργασία με τον χώρο και έως διοργανωτής στο πρόσφατο παρελθόν γνωρίζω το τεράστιο κόστος το οποίο δαπανάται σε security για την αποφυγή φασαριών και χρήσης ουσιών, το οποίο έιναι εμφανές σε όλο τον χώρο.

Μετά το dj set μου και ενώ έχεις πιει 2-3 ποτά και έχοντας θετικά συναισθήματα καθώς είσαι κάτω από την επιρροή της δυνατής μουσικής και τον φωτορυθμικών, γίνεται ΝΤΟΥ από δέκα άτομα μπαίνοντας με βρισιές μέσα στο μαγαζί δημιουργώντας τον πανικό και τον φόβο στον κόσμο. Δίνοντας διαταγές όπως: γονατιστέ τωρα!! τα χέρια στα κεφάλια όλοι!!! Μην έχοντας συνειδητοποιήσει τι ακριβώς είναι αυτοί νομίζεις ότι γίνεται τρομοκρατική επίθεση τύπου Μπατακλάν ή είναι ληστεία τύπου τράπεζας.

Νιώθοντας φυσικά τον φόβο ότι εάν κουνηθείς σε σκοτώσαν. Περνώντας τα λεπτά συνειδητοποιείς ότι είναι της δίωξης. Για μια ώρα η εικόνα είναι μια: 300 άτομα γονατιστά με τα χέρια στο κεφάλι σαν έτοιμα για εκτέλεση μέσα σε χώρο διασκέδασης. Ντροπή και αποτροπιασμός. Μετά μια ώρα και μην έχοντας την δυνατότητα να μιλήσεις ούτε στον διπλανό σου, ούτε στο τηλέφωνο, ούτε να κουνηθείς, ελέγχεσαι και βγαίνεις από το μαγαζί

Η εικόνα έξω η ίδια, 10 άτομα στημένα με την πλάτη στον τοίχο και τα χέρια ανοιχτά, έτοιμα σαν για εκτέλεση από τoυς Ναζί, στους γύρω δρόμους 10 αυτοκίνητα, 3 πούλμαν και γύρω στους 60 αστυνομικούς να την έχουν πέσει λες και βρήκαν την γιάφκα με τους τρομοκράτες.

Μια καθαρά επίθεση στην ελευθερία της έκφρασης της προσωπικής αξιοπρέπειας με στόχο τον εναλλακτικό χώρο της ηλεκτρονικής μουσικής.

Δευτέρα σήμερα και νέα από τους περισσότερους φίλους μου δεν έχω και πραγματικά μου κάνει εντύπωση πως σχεδόν κανένας από τους θαμώνες δεν έχει αναρτήσει τίποτα.

Ο φασισμός και η τρομοκρατία δεν θα περάσει!»

Τι αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ

Στη σύλληψη 10 ατόμων προχώρησε η Αστυνομία μετά από έφοδο που πραγματοποίησε σε γνωστό κλαμπ στο Γκάζι.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, «στο πλαίσιο δράσεων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής για την αποτροπή της διάδοσης χρήσης και διακίνησης ναρκωτικών σε χώρους εστίασης και διασκέδασης, πραγματοποιήθηκε, πρωινές ώρες χθες (10 Νοεμβρίου 2019), αστυνομική επιχείρηση σε κέντρο διασκέδασης στην Αθήνα».

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, συνελήφθησαν 10 άτομα, 5 Έλληνες και 5 αλλοδαποί και συγκεκριμένα
6 πελάτες, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν ποσότητες κοκαΐνης, ηρωίνης, κάνναβης, MDMA και φαρμακευτικά δισκία,
 
υπάλληλος του κέντρου διασκέδασης, που κατείχε τρεις συσκευασίες κοκαΐνης συνολικού μικτού βάρους 2,8 γραμμάριων, και
 
οι ιδιοκτήτες του κέντρου

Επιπλέον στο δάπεδο του καταστήματος εντοπίστηκαν ποσότητες κοκαΐνης, κάνναβης, MDMA και ecstasy, τις οποίες πέταξαν οι κάτοχοι τους. Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
 
12,6 γραμ. κάνναβη και 3,5 γραμ. κοκαΐνη,
 
1,7 γραμ. ηρωίνη και 3,2 γραμ. MDMA,
 
2 δισκία ecstasy και 20 δισκία φαρμακευτικού σκευάσματος.

Βίντεο - ΡεπορτάζΟΜΙΛΟΣ ΗΡΑΚΛΗΣ