Χαλκίδα: Διεκόπη η δίκη για την κατάληψη του 2013 στο Διοικητήριο - Χημικά, δακρυγόνα, επεισόδια και ξύλο με τα ΜΑΤ (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE
 

Χαλκίδα: Διεκόπη η δίκη για την κατάληψη του 2013 στο Διοικητήριο - Χημικά, δακρυγόνα, επεισόδια και ξύλο με τα ΜΑΤ (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Μετά από 6 χρόνια ξεκίνησε η δίκη και θα ολοκληρωθεί στις 29 Νοεμβρίου 2019...

Χημικά, δακρυγόνα, επεισόδια και ξύλο με τα ΜΑΤ είχαν συνθέσει το πολεμικό σκηνικό που επικράτησε το μεσημέρι της 22ης Οκτωβρίου 2013 στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας στη Λεωφόρο Χαϊνά.

Είχε προηγηθεί η έφοδος των ΜΑΤ λίγες μέρες νωρίτερα και συγκεκριμένα τα ξημερώματα της 16ης Οκτωβρίου 2013, στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας για να σταματήσει η κατάληψη από εργαζόμενους και απολυμένους υπαλλήλους εργοστασίων της περιοχής, η οποία είχε διάρκεια 40 ημέρες.

Είχαν σημειωθεί δεκάδες συλλήψεις και στη συνέχεια αφέθηκαν όλοι ελεύθεροι. Τελικά ασκήθηκε ποινική δίωξη για την πλημμεληματική κατηγορία, διατάραξη και διακοπή λειτουργίας Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας σε βάρος 19 ατόμων οι οποίοι κάθισαν στο εδώλιο μετά από 6 χρόνια. 

Η δίκη διεκόπη και θα συνεχιστεί στις 29 Νοεμβρίου 2019.

«Ήταν καθήκον μας να υπερασπιστούμε τα συνταγματικά δικαιώματα μας... Το ίδιο θα ξανακάναμε αν γυρίζαμε τον χρόνο πίσω. Ήταν θέμα επιβίωσης καθώς έκλεινε το ένα εργοστάσιο μετά το άλλο. Ακόμα και μία ποινή θα είναι και τίτλος τιμής για εμάς», δήλωσαν οι Ηλίας Κούκουρας και Στέφανος Μπασινάς.

Σημειώνεται ότι Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας το 2013 ήταν ο Θανάσης Μπουραντάς και Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, ο Κλέαρχος Περγαντάς.

Δείτε Εικόνες και Βίντεο που είχε καταγράψει αποκλειστικά η κάμερα του EviaZoom.gr και συγκεκριμένα ο δημοσιογράφος Μιχάλης Τσοκάνης, εν μέσω επεισοδίων και δακρυγόνων:Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΠΟΕΣΥ

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA