Αρχηγείο ΕΛ.ΑΣ για τις εικόνες ντροπής από τα ΜΑΤ: «Τις στέλνουμε άμεσα στο Συνήγορο του Πολίτη! Καλούνται και όσοι πολίτες έχουν αντίστοιχο υλικό ή έχουν υποστεί αστυνομική βία σε ανάλογα περιστατικά!» (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Αρχηγείο ΕΛ.ΑΣ για τις εικόνες ντροπής από τα ΜΑΤ: «Τις στέλνουμε άμεσα στο Συνήγορο του Πολίτη! Καλούνται και όσοι πολίτες έχουν αντίστοιχο υλικό ή έχουν υποστεί αστυνομική βία σε ανάλογα περιστατικά!» (ΦΩΤΟ)

Δεν πέρασαν απαρατήρητα από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ οι φωτογραφίες και τα βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας, στα οποία αποτυπώνεται πρωτοφανή αστυνομική βία σε πολίτες που προσήχθησαν μετά το τέλος της πορείας για την επέτειο δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου (δείτε ΕΔΩ το σχετικό δημοσίευμα)...

Μετά το σάλο για τις εικόνες ντροπής, το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας τονίζει ότι αποστέλλει στον εθνικό μηχανισμό διερεύνησης περιστατικών αυθαιρεσίας του Συνηγόρου του Πολίτη, τα βίντεο και τις αναφορές σχετικά με περιστατικά αστυνομικής αυθαιρεσίας, με την παράκληση «να διερευνηθούν κατά προτεραιότητα». 

Παράλληλα, ζητά από τους πολίτες, που «έχουν αντίστοιχο υλικό ή είναι μάρτυρες ή θεωρούν ότι έχουν υποστεί βία σε ανάλογα περιστατικά», να αποτανθούν στον προαναφερθέντα μηχανισμό διερεύνησης του Συνηγόρου του Πολίτη.

Πρόκειται για μία κίνηση του Αρχηγείου που δεν έχει ξαναγίνει ποτέ στο παρελθόν, καθώς μέχρι σήμερα οι σχετικές ανακοινώσεις για παρόμοια περιστατικά ανέφεραν ότι θα διενεργηθούν Ε.Δ.Ε., οι οποίες ήταν για ...τα μάτια του κόσμου οι περισσότερες με άγνωστο αποτέλεσμα.

Ιδιαίτερα η φωτογραφία (σ.σ. φωτο πάνω) που απεικονίζει ένα αστυνομικό των ΜΑΤ να τραβά από το εσώρουχο έναν προσαχθέντα άντρα περικυκλωμένο από 5 αστυνομικούς που είχε ξεγυμνωθεί από τα ΜΑΤ έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στη κοινή γνώμη.

Ήδη αυτοί οι κύριοι έπρεπε να είναι εκτός αστυνομίας...

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ

«Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας αποστέλλει στον εθνικό μηχανισμό διερεύνησης περιστατικών αυθαιρεσίας του Συνηγόρου του Πολίτη, βίντεο και αναφορές, που αναπαράγονται στο διαδίκτυο, σχετικά με περιστατικά «αστυνομικής βίας», κατά τη διάρκεια των χθεσινών εκδηλώσεων και πορειών στη μνήμη του Α. Γρηγορόπουλου, με την παράκληση να διερευνηθούν κατά προτεραιότητα.

Παράλληλα, καλούνται πολίτες, που έχουν αντίστοιχο υλικό ή είναι μάρτυρες ή θεωρούν ότι έχουν υποστεί βία σε ανάλογα περιστατικά, να αποτανθούν στον προαναφερθέντα μηχανισμό διερεύνησης του Συνηγόρου του Πολίτη».

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA