Big brother για την αστυνομική βία και την αυθαιρεσία: Με κάμερες θα κυκλοφορούν πλέον οι αστυνομικοί! (ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Big brother για την αστυνομική βία και την αυθαιρεσία: Με κάμερες θα κυκλοφορούν πλέον οι αστυνομικοί! (ΒΙΝΤΕΟ)

Το πρόσφατο κύμα καταγγελιών για κρούσματα αστυνομικής βίας και αυθαιρεσιών αναγκάζει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να αναζητά λύσεις απέναντι στο συχνό φαινόμενο... 

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη άναψε το πράσινο φως ώστε να τοποθετηθούν κάμερες στα κράνη και στις στολές των αστυνομικών που θα συμμετέχουν σε επιχειρήσεις, ώστε να καταγράφονται τα πάντα.

Την πρόταση έφερε πρώτη στο τραπέζι των συζητήσεων η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, ύστερα από τις πρόσφατες καταγγελίες για αστυνομική βία.

Στην επιστολή προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ανέφεραν:

«Θα υπάρχει ακριβής αποτύπωση των πραγματικών περιστατικών και θα σταματήσει η προβολή αποσπασματικών εικόνων που ερμηνεύονται κατά το δοκούν, συντηρώντας έναν άδικο αστικό μύθο εις βάρος μας». 

Σύμφωνα με την ίδια επιστολή, πρόκειται για τεχνολογία που έχει γίνει ευρέως αποδεκτή στις αστυνομίες πολλών ευρωπαϊκών κρατών και των ΗΠΑ. 

Αν και για την συγκεκριμένη πρόταση έγινε λόγος για ενδεχόμενη παραβίαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων και εάν υπάρχει δυνατότητα νομοθετικής τροποποίησης..., τελικά το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη άναψε το πράσινο φως, κάτι για το οποίο συμφωνούν οι περισσότεροι, καθώς έτσι θα καταγράφονται τα πάντα, και το πιο σημαντικό, αν κάνει σωστά τη δουλειά του ο κάθε αστυνομικός.

ΒΙΝΤΕΟ

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA