Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Χιλιάδες κόσμου στις πορείες μνήμης! (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Χιλιάδες κόσμου στις πορείες μνήμης! (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Άνθρωποι όλων των ηλικιών, μεταξύ των οποίων, μαθητές, δάσκαλοι, φοιτητές, διάφορες συλλογικότητες, αντιεξουσιαστές και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς πραγματοποίησαν πορείες στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου, καθώς σήμερα, 6 Δεκεμβρίου, συμπληρώνονται 11 χρόνια από την δολοφονία του, που συγκλόνισε το πανελλήνιο...

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια και κατευθύνθηκαν προς την Βουλή, ενώ στις 21:00 το βράδυ πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στο σημείο που δολοφονήθηκε ο 15χρονος Αλέξης στα Εξάρχεια.

Με κεντρικό σύνθημα «αυτή η σφαίρα δεν έπεσε τυχαία, κάτω τα χέρια από τη νεολαία», οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες κατευθύνονται στη Βουλή. Λίγο μετά τις 19:30 η κεφαλή της πορείας έφθασε στο Σύνταγμα.

Σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου, καλούν σήμερα «όλο το λαό να είναι στο δρόμο, απέναντι σε μια πολιτική που τσακίζει την ζωή και τις ελευθερίες μας. Για τον Αλέξη, για τον Παύλο, για τον Καλτεζά, τον Σαχζάτ και όλους τους νεκρούς του δικού μας «στρατοπέδου», δεν κάνουμε μνημόσυνα, βγαίνουμε στο δρόμο στους αγώνες για μια καλύτερη ζωή».

Σε ένα πανό μάλιστα της Αντιεξουσιαστικής Κίνησης απεικονίζεται ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, με την λεζάντα: απαντάμε στην κανονικότητα με Δεκέμβρηδες. 

Την ίδια ώρα πραγματοποιήθηκαν πορείες σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα και άλλες μεγάλες πόλεις. 

ΒΙΝΤΕΟ

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΠΟΕΣΥ

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA