Και που πήγαν τόσα χρήματα; Μητροπολίτης Χαλκίδας: «Δώσαμε για φιλανθρωπίες πάνω από 2 εκ. ευρώ και πληρώσαμε για φόρους 60.962 ευρώ» | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Και που πήγαν τόσα χρήματα; Μητροπολίτης Χαλκίδας: «Δώσαμε για φιλανθρωπίες πάνω από 2 εκ. ευρώ και πληρώσαμε για φόρους 60.962 ευρώ»

Δείτε τι αναφέρει η ανακοίνωση του Μητροπολίτη Χαλκίδας, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσοστόμου:
 
«Όπως κάθε χρόνο, λίγο πριν την Εορτή των Χριστουγέννων, κατά την οποία εορτάζουμε την «έξοδο» του Θεού από τον Εαυτό του για τη σωτηρία του κόσμου και του ανθρώπου, έτσι και φέτος θα πραγματοποιηθεί η «έξοδος» του Εράνου της Αγάπης της Τοπικής μας Εκκλησίας, για τις ανάγκες όλων των ενδεών και πασχόντων αδελφών μας.

Και η Τοπική μας Εκκλησία στοιχημένη στη Θεία Κεφαλή Της, προσφέρει και προσφέρεται σε όσους ελεύθερα την εμπιστεύονται σε όλους τους παραπάνω τομείς.

Με χαρά σας αναγγέλλω ότι, το χρονικό διάστημα από τον περυσινό Νοέμβριο μέχρι και το τέλος του εφετινού Οκτωβρίου, η Ιερά Μητρόπολή μας δαπάνησε το ποσόν των δύο εκατομμυρίων, εβδομηνταδύο χιλιάδων, διακοσίων ογδοντα-τεσσάρων ευρώ και εικοσιτεσσάρων λεπτών, σε έργα αγάπης και αρωγής προς τους αναξιοπαθούντες συνανθρώπους μας.

Επιπλέον, οφείλουμε να ενημερώσουμε ότι η Τράπεζα Τροφίμων και Ενδυμάτων στη Χαλκίδα, από τον Νοέμβριο 2018 έως και τον Οκτώβριο του 2019, βοήθησε 2.784 οικογένειες.

Η Τράπεζα Τροφίμων Λίμνης και Αγίας Άννας προσέφερε 5.352 είδη διατροφής, ενώ η Τράπεζα Τροφίμων και Ενδυμάτων του ΚΕΣΟ Ιστιαίας προσέφερε 600κιλά τροφίμων και 22.000 ενδυμάτων και υποδημάτων.

Τα Κοινωνικά Φαρμακεία – Ιατρεία Χαλκίδος και Ιστιαίας, βοηθούν για τις τακτικές φαρμακευτικές τους ανάγκες πολλούς ανασφαλίστους και μη έχοντες συνανθρώπους μας.

Παράλληλα, οι Ενορίες μας, προσέφεραν:

α) μέσα από τα Ενοριακά Φιλόπτωχα Ταμεία το ποσό των 100.150,20€ σε πτωχούς συνανθρώπους μας,

β) 650 μονάδες αίματος, σε ασθενείς αδελφούς, μέσω των εθελοντών αιμοδοτών,

γ) 730 μερίδες καθημερινό ζεστό φαγητό, από τα Ενοριακά Σπίτια Γαλήνης της Χαλκίδος και της Νέας Αρτάκης.

Παράλληλα, οφείλουμε να γνωστοποιήσουμε, σε όσους ενδιαφέρονται να μάθουν την αλήθεια, ότι η Ιερά Μητρόπολις Χαλκίδος, από τον Νοέμβριο 2018 έως και τον Οκτώβριο του 2019,απέδωσε φορολογία (φόρο μισθωμάτων 20%, φόρο ακίνητης περιουσίας (Φ.Α.Π.), φόρο επί κληρονομιών και δωρεών, τέλος χαρτοσήμου ενοικίων, ΕΝ.Φ.Ι.Α. κτηματολόγιο κλπ) στο Κράτος, το ποσόν των 60.962,03€.

Για όλα τα παραπάνω στοιχεία, έχει εκδοθεί ειδικό φυλλάδιο Απολογισμού, αφού ως Τοπική Εκκλησία έχουμε καθαρό πρόσωπο και καθαρά χέρια και γι’ αυτό τολμάμε και ζητάμε, έχοντας την βεβαιότητα ότι ο Θεός δεν μας εγκαταλείπει ποτέ, γιατί δεν νοιαζόμαστε για την τσέπη μας, αλλά γι’ αυτούς τους πτωχούς και ανήμπορους αδελφούς μας, οι οποίοι βρίσκουν κουράγιο, απαντοχή και σημαντική βοήθεια στην πάντοτε φιλόξενη, φιλάνθρωπη και ζεστή αγκαλιά της Τοπικής μας Εκκλησίας.

Ο Έρανος θα πραγματοποιηθεί από τις 8 έως και τις 14 Δεκεμβρίου 2019 και τα συνεργεία των εθελοντών στα έργα της αγάπης της Τοπικής μας Εκκλησίας θα περάσουν από όλα τα σπίτια και τα καταστήματα για να ζητήσουν όχι για τους ίδιους, αλλά για τους πτωχούς αδελφούς μας.

Για τον σωστό συντονισμό του Εράνου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος διοργάνωσε τρεις Κληρικολαϊκές Συνάξεις, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019 το απόγευμα στη Χαλκίδα με ομιλητή τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας, στο Μαντούδι με ομιλητή τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο Αρχιμ. Νικηφόρο Ευσταθίου και στην Ιστιαία με ομιλητή τον Ιεροκήρυκα Αρχιμ. Νεκτάριο Ευγενικό, οι οποίοι έδωσαν τον καθιερωμένο οικονομικό απολογισμό του φιλανθρωπικού έργου και τις απαραίτητες κατευθύνσεις για την διεξαγωγή του Εράνου Αγάπης.

Ο Έρανος θα διεξαχθεί από την Κυριακή 8 έως και το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου και συνεργεία εθελοντών συνεργατών μας θα περάσουν σε κάθε σπίτι και θα χτυπήσουν την πόρτα της καρδιάς σας. Το χέρι που θα απλωθεί μπροστά σας και θα ζητιανέψει για όσους ευρίσκονται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση και έχουν να αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα, σας παρακαλώ και, ως πνευματικός σας πατέρας, σας συνιστώ μην το περιφρονήσετε. Είναι το χέρι του Χριστού, ο οποίος ταυτίζει το πρόσωπό Του με τα πρόσωπα των πονεμένων και αναξιοπαθούντων».

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA