Πυκνώνει και φέτος η αιθαλομίχλη σε Χαλκίδα και άλλες περιοχές της Εύβοιας - «Κοστίζει ζωές...» λένε οι ειδικοί! | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Πυκνώνει και φέτος η αιθαλομίχλη σε Χαλκίδα και άλλες περιοχές της Εύβοιας - «Κοστίζει ζωές...» λένε οι ειδικοί!

Τα ίδια κάθε χρόνο...

Με το που έπεσε η θερμοκρασία η αιθαλομίχλη χτύπησε «κόκκινο» στη Χαλκίδα και σε άλλες περιοχές της Εύβοιας.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναφέρει σε ανακοίνωση του ότι περισσότεροι από 7 εκατομμύρια πρόωροι θάνατοι ετησίως έχουν τα αίτιά τους στην ατμοσφαιρική ρύπανση. Ο λόγος είναι ότι η εισπνοή μικροσκοπικών σωματιδίων μπορεί να ενεργοποιήσει τη φλεγμονή στους πνεύμονες και στο κυκλοφορικό σύστημα.

«Τα αναμμένα τζάκια είναι για πολλούς συνυφασμένα με τη γιορτινή ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων. Όμως, ο καπνός που παράγουν συμβάλλει σημαντικά στη μείωση της ποσότητας του οξυγόνου στον αέρα και έχει σημαντικές επιπτώσεις στην υγεία, ιδιαίτερα όσων πάσχουν από αναπνευστικές νόσους και καρδιαγγειακές παθήσεις. Και δεν είναι μόνο αυτά, καθώς σε συνάρτηση με εξατμίσεις των αυτοκινήτων, τη βιομηχανική δραστηριότητα και τις πυρκαγιές προκαλείται μια επικίνδυνη για την υγεία αιθαλομίχλη», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σε πολλές πόλεις της χώρας κάθε χρόνο γίνονται μετρήσεις και διαπιστώνεται ότι οι τοξικοί ρύποι στον αέρα υπερβαίνουν τις μέσες τιμές που συνιστά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Και δυστυχώς, παρά τις προειδοποιήσεις των αρχών, ελάχιστα γίνονται για την πρόληψη σχηματισμού της αιθαλομίχλης.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA