Συνήγορος του Πολίτη: Απειλεί με παραίτηση ο Αλιβιζάτος για την αστυνομική βία - Ζητά παρέμβαση Χρυσοχοϊδη και ΕΔΕ | EviaZoom.gr - Εύβοια News
9 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ

Συνήγορος του Πολίτη: Απειλεί με παραίτηση ο Αλιβιζάτος για την αστυνομική βία - Ζητά παρέμβαση Χρυσοχοϊδη και ΕΔΕ

Πλήγμα δέχτηκε η κυβέρνηση από την επιστολή που απέστειλε ο Νίκος Αλιβιζάτος στον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, καθώς η κατάσταση έχει ξεφύγει με την αστυνομική αυθαιρεσία...

Ο γνωστός συνταγματολόγος είχε τοποθετηθεί από τον Μ. Χρυσοχοΐδη, επικεφαλής ειδικής επιτροπής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την αντιμετώπιση της αστυνομικής αυθαιρεσίας.

Στην επιστολή του ο Ν. Αλιβιζάτος διαμαρτύρεται για την αστυνομική επιχείρηση στο Κουκάκι και απειλεί ευθέως με παραίτηση

Αναλυτικά η δημόσια επιστολή Αλιβιζάτου:

«Ένα ακόμη περιστατικό αστυνομικής βίας περιήλθε σε γνώση μου: Για την εκκένωση υπό κατάληψη κτιρίου στο Κουκάκι, σήμερα το πρωί, τα ΜΑΤ εισήλθαν χωρίς εντολή εισαγγελέα σε παρακείμενη κατοικία και κακοποίησαν άγρια τον πατέρα και τους δυο γιούς του. Και αυτό, με το πρόσχημα ότι δεν επέτρεψαν τη χρησιμοποίηση του ιδιωτικού χώρου τους από τις αστυνομικές δυνάμεις, χωρίς επίδειξη εισαγγελικής εντολής.

Κοινοποιώ την παρούσα στον Συνήγορο του Πολίτη για να επιληφθεί πάραυτα της υπόθεσης, σύμφωνα με τον νόμο. Σας καλώ, εν τούτοις, να διατάξετε άμεσα και τη διεξαγωγή ΕΔΕ.

Κύριε Υπουργέ, διαπιστώνω με λύπη μου ότι η σύσταση της υπό την προεδρία μου Επιτροπής συμπίπτει με την αύξηση των περιστατικών αυθαίρετης αστυνομικής βίας. 

Η εν λόγω Επιτροπή δεν μπορεί να λειτουργήσει στην πράξη ως άλλοθι για τέτοιου είδους απαράδεκτες συμπεριφορές. Επιβάλλεται ως εκ τούτου να λάβετε κάθε αναγκαίο μέτρο ώστε αυτές να σταματήσουν.

Επί του παρόντος, δεν υποβάλλω την παραίτησή μου από την εν λόγω Επιτροπή, διότι πιστεύω στη χρησιμότητά της. Επί πλέον, γνωρίζοντας την ευαισθησία σας, είμαι βέβαιος για την άμεση αντίδρασή σας».

Βίντεο - ΡεπορτάζΟΜΙΛΟΣ ΗΡΑΚΛΗΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα