Έγινε και αυτό: Γυναίκα από τη Φθιώτιδα παντρεύτηκε πεθαμένο με την «ευλογία» του ιερέα | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE
 

Έγινε και αυτό: Γυναίκα από τη Φθιώτιδα παντρεύτηκε πεθαμένο με την «ευλογία» του ιερέα

Μία υπόθεση που είχε προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στην κοινωνία της δυτικής Φθιώτιδας πριν από αρκετά χρόνια, έρχεται ξανά στο προσκήνιο με την εκδίκαση της διαμάχης μεταξύ των πρωταγωνιστών της...

Ήταν τον Ιανουάριο του 2008, όταν ο ιερέας σε χωριό της δυτικής Φθιώτιδας φέρεται να εξέδωσε μετά από αίτημα του αδερφού της «χήρας» πιστοποιητικό γάμου ότι είχε τελέσει νόμιμο γάμο στις 10-3-1978 με ήδη θανόντα.

Η δικαιολογία του αιτούντος που ενεργούσε ως πληρεξούσιος της αδερφής του, ήταν ότι εκ παραδρομής ο γάμος δεν είχε δηλωθεί και δεν μπορούσαν να ανοίξουν οικογενειακή μερίδα.

Στη συνέχεια, ωστόσο, ο παπάς έστειλε έγγραφο προς τον ληξίαρχο Σπερχειάδας, ότι το χαρτί που κατέθεσε εκεί ο αδερφός της «χήρας» ήταν πλαστό.

Αποτέλεσμα ήταν να δικαστεί και για το αδίκημα της ψευδούς καταμήνυσης από τον αδερφό. Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λαμίας που εκδίκασε την τελευταία υπόθεση δε δέχτηκε ούτε εκείνο τους ισχυρισμούς του πρώην ιερέα, ότι δεν συνέταξε δηλαδή εκείνος το επίμαχο χαρτί και τον καταδίκασε σε 14 μήνες ποινή φυλάκισης με 3ετη αναστολή.

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΠΟΕΣΥ

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA