Με 266 ψήφους εκλέγεται η Σακελλαροπούλου: «Ναι» από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ - «Οχι» από ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ 25 | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Με 266 ψήφους εκλέγεται η Σακελλαροπούλου: «Ναι» από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ - «Οχι» από ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ 25

Και μαθηματικά είναι πλέον βέβαιο ότι την επόμενη Τετάρτη (22-01-2020) η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου θα είναι η επόμενη Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετά και τις θετικές ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του Κινήματος Αλλαγής...

Σύμφωνα με το ισχύον Σύνταγμα, ανώτατος πολιτειακός άρχοντας εκλέγεται ο υποψήφιος που θα συγκεντρώσει 200 ψήφους. Εάν δεν επιτευχθεί ο εν λόγω αριθμός η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται και χρειάζονται επίσης 200 ψήφοι. Εάν όμως και πάλι δεν υπάρξει αποτέλεσμα, απαιτούνται στην τρίτη ψηφοφορία 180 «ναι», στην τέταρτη «151» και στην πέμπτη, όποιος πάρει τις περισσότερες ψήφους.

Δεν θα χρειαστεί όμως όλη αυτή η διαδικασία, αφού αυτή τη στιγμή η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου συγκεντρώνει θεωρητικά τουλάχιστον 266 ψήφους.

Ήτοι, τις 158 της Νέας Δημοκρατίας, τις 86 των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και τις 22 του Κινήματος Αλλαγής.

Όπως ανακοινώθηκε δεν θα ψηφίσουν «Ναι», το ΚΚΕ, η Ελληνική Λύση και το ΜέΡΑ 25, το οποίο πρότεινε για Πρόεδρο της Δημοκρατίας την Μάγδα Φύσσα, η οποία αργότερα ανακοίνωσε ότι θεωρεί τιμητική την πρόταση αλλά δεν την αποδέχεται καθώς δεν την ενδιαφέρει να ασχοληθεί με την πολιτική, όπως είπε.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA