Εύβοια: Βελτιώνεται ο καιρός τις επόμενες ώρες - Τα χιόνια δεν ήρθαν ποτέ στα πεδινά! | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Εύβοια: Βελτιώνεται ο καιρός τις επόμενες ώρες - Τα χιόνια δεν ήρθαν ποτέ στα πεδινά!

Πολύ κακό για το τίποτα, όσον αφορά τα πεδινά, ήταν η κακοκαιρία «Ηφαιστίων» που αποχωρεί...

Η «μπάλα» από την Ουκρανία, όπως την ονόμασαν διάφοροι μετεωρολόγοι, φαίνεται πως ήρθε ξεφούσκωτη αφού δεν έριξε ούτε νιφάδα χιονιού στα πεδινά της Εύβοιας και της Αττικής.

Τις προηγούμενες ημέρες, το σύνολο των Ελλήνων μετεωρολόγων προέβλεπε ισχυρότατη κακοκαιρία με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές, το τσουχτερό κρύο και τα χιόνια ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο.

Τα προγνωστικά μοντέλα μάλιστα έδειχναν ότι οι νομοί Φθιώτιδας, Βοιωτίας, Ευβοίας και Αττικής θα δεχτούν το μεγαλύτερο πλήγμα από την κακοκαιρία, με χιόνια μέχρι τις… βάρκες.

Παράλληλα, η Πολιτική Προστασία προετοιμάστηκε για να αποφευχθούν τα προβλήματα ενώ η Αστυνομία και οι υπεύθυνοι των Εθνικών οδών ήταν σε κατάσταση συναγερμού για να αποφευχθεί το… φιάσκο της 30ης Δεκεμβρίου.

Η κακοκαιρία τελικά ήρθε. Έφερε και χιόνια. Πολλά χιόνια, αλλά… όχι σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο. Τα Βίλια Αττικής για παράδειγμα «θάφτηκαν» στο χιόνι. Το ίδιο και η Πάρνηθα, που σε ορισμένα σημεία το ύψος του χιονιού αγγίζει το 1,5 μέτρο. Ανάλογη εικόνα και σε χωριά της Θήβας, τα Δερβενοχώρια, τις Ερυθρές, το Διόνυσο, τη Στενή και τη Σέττα.

Σε Αθήνα, Χαλκίδα αλλά και άλλες πεδινές περιοχές ωστόσο, ούτε νιφάδα! Μάταια περίμεναν οι λάτρεις του χιονιού να δουν στα λευκά έστω τα βόρεια προάστια της Αττικής. Ο «Ηφαιστίων» το… μετάνιωσε και τελευταία στιγμή αποφάσισε να δώσει τα χιόνια μόνο σε ορεινές περιοχές και στα πεδινά να τα «φλομώσει» με βροχή και κρύο.

Ακόλουθο ήταν οι χρήστες του διαδικτύου να τα ψάλλουν στους μετεωρολόγους, οι οποίοι ωστόσο δεν είναι και θεοί..., αλλά απλοί προγνώστες και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζονται από πριν. Είναι αλήθεια πάντως ότι οι περισσότεροι έπεσαν έξω στις προβλέψεις τους.

Τι προβλέπεται για την Τετάρτη (08-01-2019) σύμφωνα με την ΕΜΥ

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις, τοπικές βροχές ή χιονόνερο, και ασθενείς παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά - ημιιορεινά κυρίως της ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας μέχρι το μεσημέρι. Σταδιακή βελτίωση από τα βόρεια από αργά το απόγευμα.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7, στα ανατολικά τοπικά 8 και τις πρωινές ώρες έως 9 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση .

Θερμοκρασία: Από 02 έως 08 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA