Αντώναρος: «Πρέπει να ελεγχθούν αυστηρά οι μαθητές που επέστρεψαν από την Ιταλία» | EviaZoom.gr - Εύβοια News
VIANEX
ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ

Αντώναρος: «Πρέπει να ελεγχθούν αυστηρά οι μαθητές που επέστρεψαν από την Ιταλία»

Με το θέμα της πρόληψης και αντιμετώπισης του κοροναϊού ασχολείται σε ανάρτησή του στο Facebook, ο Ευάγγελος Αντώναρος...

Ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή ζητά πιο αυστηρά μέτρα «όχι για τα μάτια του κόσμου», όπως αναφέρει αλλά «γιατί είναι θέμα ουσίας».

Ο Ε. Αντώναρος προσθέτει πως επιβάλλεται να γίνουν αυστηροί έλεγχοι των μαθητών που επιστρέφουν από εκδρομές στην Ιταλία αλλά και των ταξιδιωτών που έρχονται από την Κίνα. Σημειώνει μάλιστα πως στο εξωτερικό έχουν γίνει 100άδες ακυρώσεις πτήσεων καταλήγοντας πως κατανοεί την ανησυχία για την Κίνα, αλλά προέχει η υγεία των Ελλήνων πολιτών.

Η ανάρτηση του Ευάγγελου Αντώναρου:

«Κανείς δεν φαίνεται να είπε στην Υπουργό Παιδείας ( που ούτως η άλλως δεν είναι υπεύθυνη για θέματα υγείας!) ότι οι φορείς του κορωνοιου μπορεί να είναι -- και συνήθως είναι -- μέχρι την εκδήλωση της ασθένειας ασυμπτωματικοί. Άρα επιβάλλεται να γίνουν αυστηροί έλεγχοι όσων μαθητών επανέρχονται από εκδρομές σε περιοχές της Ιταλίας όπου τα κρούσματα αυξάνονται ταχύτατα. Κι ας στεναχωρηθούν οι γονείς κάποιων μαθητών που θα υποβληθούν σε εξετάσεις τα βλαστάρια τους.

Η αυστηροποίηση των μέτρων επιβάλλεται. Όχι για τα μάτια του κόσμου. Αλλά γιατί είναι θέμα ουσίας.

Οπως επίσης πρέπει να ελέγχονται αυστηρότατα όσοι ταξιδιώτες έρχονται απο Κίνα. Με εξετάσεις και -- όπου κρίνεται -- και με καραντίνα. Ετσι αντιδρούν όλες σχεδόν οι ευρωπαικές χώρες. Και έχουν σταματήσει τις πτήσεις απο και προς Κινα. Η Λουφτχάνσα.έχει ακινητοποιήσει 12 αεροπλάνα μεγάλων αποστάσεων. Η Singapore Airlines ακύρωσε 100αδες πτήσεων. Η British όλες τις πτήσεις για Κινα για πολλές εβδομάδες. Εμεις; Μηπως μας ανησυχεί υπερβολικά τι θα γίνει με τους Κινέζους που επισκέπτονται τη χώρα; Κατανοητές οι ανησυχίες. Αλλά η υγεία των Ελλήνων πολιτών προέχει».

Βίντεο - ΡεπορτάζΟΜΙΛΟΣ ΗΡΑΚΛΗΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα