Αστυνομικός απείλησε με όπλο τους φοιτητές μέσα στην ΑΣΟΕΕ μετά από επεισόδιο - Στη συνέχεια φυγαδεύτηκε από τα ΜΑΤ (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Αστυνομικός απείλησε με όπλο τους φοιτητές μέσα στην ΑΣΟΕΕ μετά από επεισόδιο - Στη συνέχεια φυγαδεύτηκε από τα ΜΑΤ (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Πανελλήνιος σάλος από το νέο περιστατικό...

Αστυνομικός με πολιτικά έβγαλε όπλο σε φοιτητές μέσα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, όπως φαίνεται σε εικόνες και βίντεο που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αστυνομικός πήγε να πάρει τη φίλη του που είναι φοιτήτρια από την ΑΣΟΕΕ. Κάποιοι φοιτητές αναγνώρισαν ότι είναι αστυνομικός και του επιτέθηκαν.

Ο αστυνομικός, που ήταν με πολιτικά, τους ακολούθησε και έβγαλε όπλο με το οποίο τους απειλούσε.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αστυνομικός είναι της Ασφάλειας και μπήκε μέσα στο πανεπιστήμιο να συλλάβει έναν μικροπωλητή. Οι φοιτητές αντέδρασαν και τότε εκείνος έβγαλε το όπλο για να ξεφύγει.

Σύμφωνα με τους φοιτητές, ο αστυνομικός στη συνέχεια φυγαδεύτηκε με τη βοήθεια των ΜΑΤ, τα οποία προχώρησαν σε ρίψη κρότου λάμψης και σε ξυλοδαρμούς φοιτητών και φοιτητριών.

ΒΙΝΤΕΟ





Από την μεριά της η Αστυνομία με ανακοίνωση που εξέδωσε η ΓΑΔΑ, αναφέρει ότι ο αστυνομικός ήταν εκτός υπηρεσίας, δέχθηκε επίθεση από ομάδα 30 ατόμων που τον έσυραν στον προαύλιο χώρο του Πανεπιστημίου και εκεί αμυνόμενος προέταξε το υπηρεσιακό του όπλο για εκφοβισμό, χωρίς να κάνει χρήση.

Ραγκούσης: Ήταν νεοπροσληφθείς ειδικός φρουρός;

«Εμείς απαιτούμε από την κυβέρνηση Μητσοτάκη να απαντήσει άμεσα σε συγκεκριμένα ερωτήματα. Ήταν αστυνομικός ο άνδρας αυτός; Ήταν εν υπηρεσία, ήταν εκτός υπηρεσίας; Ήταν μήπως ένας από τους ειδικούς φρουρούς που με ελάχιστη εκπαίδευση έχουν στελεχώσει την ομάδα ΔΙΑΣ; Ήταν νεοπροσληφθείς ειδικός φρουρός αυτός που απείλησε με όπλο φοιτητές στην ΑΣΟΕΕ;» δήλωσε μεταξύ άλλων ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης.

Σε κάθε περίπτωση, τονίζει ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, «τους καθιστούμε υπευθύνους για οτιδήποτε ο μη γένοιτο τραγικό συμβεί και τους ζητάμε άμεσα να αλλάξουν πορεία, άμεσα να αλλάξουν πολιτική».

Επίσης, ο Γ. Ραγκούσης αναφέρει πως «πριν από λίγες ημέρες η κυβέρνηση αναγκάστηκε να παραδεχτεί πως έχει στελεχώσει τη μάχιμη ομάδα ΔΙΑΣ με 1.500 ελάχιστα εκπαιδευμένους ειδικούς φρουρούς που αναξιοκρατικά προσέλαβε μετά τις εκλογές» και συμπληρώνει: «Μάλιστα ένας από αυτούς τις προάλλες έχασε το υπηρεσιακό του όπλο, αφού πρώτα αυτό εκπυρσοκρότησε, έπειτα από συμπλοκή με μπράβους της νύχτας».

Χρηστίδης: Να απαντήσει άμεσα το υπουργείο

Απάντηση από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, εάν αστυνομικός οπλοφορεί μέσα στην ΑΣΟΕΕ και με ποια ιδιότητα βρέθηκε εκεί, ζητεί ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής με ανάρτησή του στο facebook.

Συγκεκριμένα γράφει: «Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη οφείλει να απαντήσει ΆΜΕΣΑ:

* αν αυτός που όπλοφορεί μέσα στην ΑΣΟΕΕ είναι αστυνομικός,

* με ποια ιδιότητα βρέθηκε, γιατί οπλοφορούσε,

* τι σκοπεύει το αρμόδιο Υπουργείο να κάνει από δω και μπρος με τον συγκεκριμένο.»

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA