Εκπομπή Πετρετζίκη στην Εύβοια: Τα «μαγειρέματα» του γνωστού σεφ που ξεκίνησε από το Mostar και έφτασε μέχρι την Κύμη (ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΕΥΧΕΣ 2024
 

Εκπομπή Πετρετζίκη στην Εύβοια: Τα «μαγειρέματα» του γνωστού σεφ που ξεκίνησε από το Mostar και έφτασε μέχρι την Κύμη (ΒΙΝΤΕΟ)

Στην Εύβοια έγινε η φετινή πρεμιέρα της νέας εκπομπής «Akis’ Food Tour» που παρουσιάζει ο Άκης Πετρετζίκης και η οποία προβάλλεται κάθε Κυριακή στις 20.00 μέσα από την τηλεοπτική συχνότητα του Alpha...

Όπως θα δείτε, ο γνωστός σεφ έκανε τον πρόλογο του 1ου επεισοδίου από το «κοσμοπολίτικο» Mostar στη πόλη της Χαλκίδας και ακολούθως επισκέφθηκε πολλές περιοχές φτάνοντας μέχρι την Κύμη και την παραλία Πετάλη.
 
ΒΙΝΤΕΟ - ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΚΠΟΜΠΗ

Ο Άκης Πετρετζίκης έγραψε, μεταξύ άλλων, στο blog του για την παρουσία του στην Εύβοια:

«Πρώτος σταθμός μας; Η Εύβοια! Τόσο γνωστή στους περισσότερους από εμάς, αλλά και τόσο μαγευτικά άγνωστη αν τη δεις μέσα από τη ματιά των ντόπιων οι οποίοι μπορούν να σε οδηγήσουν σε κρυφά μονοπάτια γεμάτα εκπλήξεις! Αυτό ακριβώς συνέβη με τον κ. Δημήτρη Σταματάκο με τον οποίο βρεθήκαμε να αναζητούμε τρούφες στα δασικά μονοπάτια του Ξηροβουνίου παρέα με τα δύο υπέροχα τρουφόσκυλά του, τη Σίσσυ και τη Φρίντα! Επόμενο βήμα; Να φτιάξουμε με αυτές τις ολόφρεσκες τρούφες που μόλις είχαν «ανασάνει», την πιο γκουρμέ ομελέτα που δοκίμασα ποτέ χρησιμοποιώντας για κουζίνα... το αγροτικό φορτηγάκι του κ. Δημήτρη! Τα υλικά μας; Χωριάτικα αβγουλάκια, γίδινο μοναστηριακό βουτυράκι, φρέσκια ρίγανη, θυμάρι, αλάτι, πιπέρι και -φυσικά- μπόλικη τρούφα!

Η γεύση της ομελέτας αυτής με συνόδευσε μέχρι την επόμενη στάση την οποία κάναμε στην Αμάρινθο. Εκεί, είχαμε ραντεβού με τον Σταύρο Καραγιλάνη ο οποίος ασχολείται με την μακροβιοτική διατροφή και παρασκευάζει τα δικά του προϊόντα ζύμωσης. Ένα από αυτά ήταν και ένα μίσο με άρωμα Ελλάδας το οποίο ετοίμασε μπροστά μας χρησιμοποιώντας -αντί για σόγια- ρεβίθια. Φεύγοντας, εκτός από το μίσο- μου έκανε ένα ακόμα δώρο: Μια απολαυστική ταμάρι σος την οποία χρησιμοποίησα για να ετοιμάσω το πιο απολαυστικό ράμεν που φτιάχτηκε ποτέ! Πώς φτιάχνετε; Θα σας πω ευθύς αμέσως…

Αφού ανακτήσαμε δυνάμεις με το ράμεν, συνεχίσαμε για το Μαντράκι και συγκεκριμένα για το πανέμορφο μποστάνι του βιοκαλλιεργητή κ. Πέτρου Ζαργάνη. Εκεί, ο κ. Πέτρος μοιράστηκε μαζί μας τα μυστικά εκείνα που του επιτρέπουν να μεγαλώνει τα προϊόντα του με σεβασμό απέναντι στη φύση και το περιβάλλον και μας γέμισε με καλούδια τα οποία χρησιμοποιήσαμε για να φτιάξουμε ακόμα μία απίθανη συνταγή: Ψητά λαχανικά και κοντοσούβλι σε ασιατική παραλλαγή. Πώς προέκυψε το κοντοσούβλι; Το πήραμε από την παραδοσιακή ταβέρνα «Τσέλιγκας» η οποία βρίσκεται κρυμμένη στα καταπράσινα μονοπάτια του πασίγνωστου όρους Δίρφυς! Εκεί, μας υποδέχτηκε ο κ. Θανάσης Τσέλιγκας ο οποίος έχει καταφέρει να μετατρέψει το παλιό σχολείο της περιοχής σε παραδοσιακό σχολείο… γεύσης!

Μετά το φαγητό, ακολούθησε το γλυκό! Κατευθυνθήκαμε, λοιπόν, προς την πανέμορφη Κύμη όπου βρίσκεται το ζαχαροπλαστείο «Σπύρος». Η τύχη μού χαμογέλασε και ένα κομμάτι γαλακτομπούρεκο ήρθε στο τραπέζι μου, παρέα με ένα κομμάτι μπακλαβά! Σαν να μην έφτανε τόση γλύκα, επισκέφθηκα και την αυλή του κ. Κώστα Λάμπρου, παραγωγού των χαρακτηρισμένων ΠΟΠ αποξηραμένων σύκων Κύμης! Παστελάκι, βραβευμένο ρετσέλι και γλυκό του κουταλιού συκαλάκι είχε το μενού και όλα ήταν -πραγματικά- υπέροχα!

Έμεναν δύο ακόμα στάσεις που ήθελα να κάνω: Μία στους Ανδρωνιάνους στην ταβέρνα «Μάμουκας» του Γιώργου Μάμουκα για βετούλι και μακαρόνια πασπαλισμένα με μυζήθρα και μία στην ομορφότερη παραλία της περιοχής – την παραλία της Πετάλης! Εκεί, για να κλείσει καλά η μέρα έφτιαξα τα αγαπημένα μου sloppy joes τα οποία απολαύσαμε όλοι μαζί παρέα κοιτάζοντας το απέραντο γαλάζιο».

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA