Και από τη Χαλκίδα: Έκλεβαν αυτοκίνητα με ειδικό λογισμικό και τα «έκοβαν» για ανταλλακτικά στην Αττική (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Και από τη Χαλκίδα: Έκλεβαν αυτοκίνητα με ειδικό λογισμικό και τα «έκοβαν» για ανταλλακτικά στην Αττική (ΦΩΤΟ)

Στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που έκλεβε οχήματα προχώρησε το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής...

Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης φέρονται να δραστηριοποιούνταν στην κλοπή οχημάτων, τα οποία διοχέτευαν αυτούσια ή σε ανταλλακτικά – εξαρτήματα, σε δίκτυο που είχαν συστήσει το οποίο επεκτείνονταν και εκτός Αττικής σε Χαλκίδα, Πάτρα, Καλαμάτα, Καστοριά, Βόλο και Ιωάννινα.

Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό είναι ότι τα μέλη της εγκληματικής ομάδας για να πετύχουν τον σκοπό τους προμηθεύονταν ειδικό τεχνικό εξοπλισμό (laptops που συνδέονται με το διαγνωστικό των οχημάτων) καθώς και λογισμικό (software) για τη δημιουργία κλειδιών, προγραμματισμένα με τα στοιχεία των οχημάτων – στόχων.

Πρόκειται για εξοπλισμό ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, ο οποίος είναι δυσεύρετος στην Ελλάδα και τις περισσότερες φορές εισάγεται από το εξωτερικό. Ο εξοπλισμός αυτός προϋποθέτει εξειδικευμένες γνώσεις, ενώ καταδεικνύει επαγγελματικού τύπου τεχνογνωσία και ανάλογη υποδομή στην προπαρασκευή και τη διάπραξη τέτοιων κλοπών.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, Θεόδωρο Χρονόπουλο, είναι η πρώτη φορά που εντοπίστηκε εγκληματική ομάδα η οποία διέθετε τέτοιου τύπου υποδομή στην κατασκευή κλειδιών από οχήματα, πριν ακόμη τα αφαιρέσει.

Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν την Πέμπτη (30-01-2020) 8 άτομα που κατηγορούνται ως μέλη της οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και το αρχηγικό.

Μέχρι τώρα εξιχνιάστηκαν 39 περιπτώσεις κλοπών οχημάτων, ενώ εντοπίστηκαν 5 κλεμμένα αυτοκίνητα, πινακίδες και άδειες κυκλοφορίας κλεμμένων αυτοκίνητων καθώς και πλήθος εξαρτημάτων και ανταλλακτικών οχημάτων, τα όποια αποθήκευαν σε χώρους που διατηρούσαν συνεργαζόμενα μέλη της οργάνωσης που συνελήφθησαν.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA