Και μαθητές του 2ου Λυκείου Χαλκίδας βρέθηκαν στην Ιταλία πριν λίγες μέρες - «Δεν θα μπουν σε καραντίνα...», λέει το Υπουργείο Παιδείας | EviaZoom.gr - Εύβοια News
VIANEX
ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ

Και μαθητές του 2ου Λυκείου Χαλκίδας βρέθηκαν στην Ιταλία πριν λίγες μέρες - «Δεν θα μπουν σε καραντίνα...», λέει το Υπουργείο Παιδείας

Συναγερμό και ανησυχία έχουν προκαλέσει οι τελευταίες εξελίξεις με τον κοροναϊό στην Ιταλία...

Η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως αποφάσισε άμεσα την αναστολή όλων των εκπαιδευτικών εκδρομών που είχαν προγραμματιστεί για το επόμενο διάστημα, αλλά και την επιστροφή των μαθητών που βρίσκονται εκεί.

Όπως αποκαλύφθηκε, εκδρομή στην Ιταλία πραγματοποίησε και το 2ο Γενικό Λύκειο Χαλκίδας.

Συγκεκριμένα, μαθητές και εκπαιδευτικοί του σχολείου επισκέφθηκαν την περιοχή Πατσίνο από 02-02-2020 μέχρι και 08-02-2020, στο πλαίσιο του προγράμματος «ERASMUS+/ – Δράση ΚΑ2 – Συμπράξεις ανταλλαγών μεταξύ σχολείων».

Ωστόσο, όπως τονίζει το Υπουργείο, δεν τίθεται θέμα καραντίνας για κανέναν μαθητή από την Ελλάδα που βρίσκεται ή βρέθηκε πρόσφατα στην Ιταλία. Η αιτία είναι ότι δεν έχουν επισκεφτεί τις περιοχές όπου έχουν εντοπιστεί τα κρούσματα, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.
 
Την ίδια ώρα πάντως αναστέλλονται οι εκδρομές σε όλη την Ιταλία, ενώ οι νεκροί ολοένα και αυξάνονται τις τελευταίες ώρες στη γειτονική χώρα.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας:

«Μετά από εισήγηση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), σύμφωνα με την οποία συνιστάται η αναστολή των προγραμματισμένων εκδρομών – μετακινήσεων μαθητών/τριών και εκπαιδευτικών στις πληττόμενες περιοχές της Ιταλίας, και με βάση τα νεότερα επιδημιολογικά δεδομένα για τη διάδοση του κορωνοϊού στη γείτονα χώρα και των αυστηρών μέτρων που έχουν ήδη ληφθεί από την ιταλική κυβέρνηση, συμπεριλαμβανομένης και της οδηγίας του Υπουργείου Παιδείας της Ιταλίας για αναστολή των εκπαιδευτικών εκδρομών των σχολικών μονάδων εντός και εκτός Ιταλίας, σας ενημερώνουμε ότι από 24-02-2020 αναστέλλονται προσωρινά οι εκδρομές-μετακινήσεις σε όλη την Ιταλία».

Βίντεο - ΡεπορτάζΟΜΙΛΟΣ ΗΡΑΚΛΗΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα