Κρίσεις στην Πυροσβεστική: Αποστράτευσαν τον Βαγγέλη Παλιό και προήγαγαν σε Υποστράτηγο τον επιχειρησιακό επικεφαλής στο Μάτι (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
VIANEX
ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ

Κρίσεις στην Πυροσβεστική: Αποστράτευσαν τον Βαγγέλη Παλιό και προήγαγαν σε Υποστράτηγο τον επιχειρησιακό επικεφαλής στο Μάτι (ΦΩΤΟ)

Έκπληξη προκάλεσε η αποστρατεία του Βαγγέλη Παλιού (σ.σ. φωτο πάνω-αριστερά), ο οποίος ήταν Διοικητής στη Περιφερειακή Πυροσβεστική Διοίκηση (ΠΕΠΥΔ) Στερεάς Ελλάδας...

Τίμησε το ρόλο του και έδωσε μάχες με επιτυχία στις πρόσφατες φωτιές.

Στη θέση του τοποθετήθηκε ο νεοπροαχθείς Αρχιπύραρχος, Σωτήρης Κορέλας.
Ο Σωτήρης Κορέλας...

Καταγγελία Ραγκούση

«Παραδίδουμε στην κρίση των πολιτών την απόφαση της κυβέρνησης Μητσοτάκη να προάγει σε υποστράτηγο του Πυροσβεστικού Σώματος, τον αρχιπύραρχο, διοικητή Αν. Αττικής της Πυροσβεστικής -τοπικά επιχειρησιακό επικεφαλής- κατά την τραγωδία στο Μάτι», αναφέρει σε δήλωσή του ο Γιάννης Ραγκούσης με αφορμή τις πρόσφατες κρίσεις στο Πυροσβεστικό Σώμα.

Ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ μιλά για «αδιαμφισβήτητα συμπεράσματα που προκύπτουν μετά τη συγκεκριμένη προαγωγή, για την τότε δημαγωγική και υποκριτική στάση του κ. Μητσοτάκη, πάνω στην ανθρώπινη τραγωδία στο Μάτι».

Σχολιάζει ότι κατά τα λοιπά, οδηγός για τις κρίσεις στο Πυροσβεστικό Σώμα ήταν κατά κύριο λόγο «η παράγκα, η αναξιοκρατία και ο κομματισμός». «Η κυβέρνηση πιστή στο δόγμα "δεξιός να ‘ναι κι ό,τι να ‘ναι" προχώρησε στην καρατόμηση άξιων αξιωματικών και στην προαγωγή των αρεστών», αναφέρει, προσθέτοντας ότι «βαφτιστήρια υπουργών, πρόεδροι ΝΟΔΕ της ΝΔ πήραν επιτέλους αυτό για το οποίο αγωνίστηκαν, πήραν προαγωγή σε βάρος άριστων συναδέλφων τους».

«Καλωσορίσατε λοιπόν όχι στο επιτελικό κράτος. Καλωσορίσατε στο επιτελικό κράτος της Δεξιάς», καταλήγει.

Βίντεο - ΡεπορτάζΟΜΙΛΟΣ ΗΡΑΚΛΗΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα