Σας έκλεψαν το αυτοκίνητο; - Τι πρέπει να κάνετε για να το βρείτε μέσω INTERPOL! | EviaZoom.gr - Εύβοια News
VIANEX
ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ

Σας έκλεψαν το αυτοκίνητο; - Τι πρέπει να κάνετε για να το βρείτε μέσω INTERPOL!

Καθημερινά δεκάδες ιδιοκτήτες αυτοκινήτων πέφτουν θύματα κλοπής. Πολλά από αυτά διαλύονται και γίνονται… ανταλλακτικά, άλλα πηγαίνουν σε τρίτες χώρες και πωλούνται και ορισμένα επιστρέφουν στους ιδιοκτήτες τους με το αζημίωτο...

Σε κάθε περίπτωση η κλοπή του αυτοκινήτου δεν είναι και η καλύτερη εμπειρία που μπορεί να ζήσει κανείς. Αρχικά σε λούζει ένας κρύος ιδρώτας, αργότερα αναρωτιέσαι και «ρωτάς» τον εαυτό σου αν το έχεις παρκάρει στο σωστό μέρος και στο τέλος μετά από σκέψεις, αρχίζεις να συνειδητοποιείς πως έχεις πέσει θύμα κλοπής.

Ελάχιστοι το γνωρίζουν αλλά με την βοήθεια της INTERPOL μπορουμε να βρούμε το αυτοκίνητο που μας έχουν κλέψει...

Το πρώτο πράγμα που σου έρχεται στο μυαλό είναι να επικοινωνήσεις με την άμεση δράση (100) και αμέσως μετά να ελέγξεις το ασφαλιστήριο συμβόλαιο για να διαπιστώσεις αν είσαι καλυμμένος για κλοπή. Στη συνέχεια πηγαίνεις στο κοντινότερο αστυνομικό τμήμα για να δηλώσεις γραπτώς την κλοπή. Μία τυπική διαδικασία που όμως φέρνει αποτέλεσμα σε μικρό ποσοστό. Είναι γνωστό άλλωστε πως ελάχιστα οχήματα εντοπίζονται γρήγορα και ακόμα λιγότερες είναι οι φορές που όταν εντοπίζονται είναι σε καλή κατάσταση.  

Οι ειδικοί… συνιστούν να έχεις ασφαλισμένο το όχημά σου για κλοπή, ωστόσο υπάρχει και η λύση του συστήματος GPS. Πρόκειται για ένα σύστημα που στέλνει στίγμα στον ιδιοκτήτη και τον ενημερώνει σε πραγματικό χρόνο πού βρίσκεται το αυτοκίνητό του. Αυτός είναι και ο λόγος που ένα μεγάλο ποσοστό των ληστών όταν κλέβει ένα αυτοκίνητο «ψάχνει» για τέτοια συστήματα. 
Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε:

Ο Νίκος Καψής είναι Product Manager στο BMW Group Hellas και είναι αυτός που έψαξε και βρήκε τη νόμιμη διαδικασία που μπορεί κάποιος να εντοπίσει ένα κλεμμένο όχημα μέσω, αστυνομίας, BMW και Interpol.

• Αρχικά δηλώνουμε την κλοπή στην αστυνομία…
 
• Κάνουμε νέο αίτημα (στην αστυνομία) και ζητάμε τον εντοπισμό του αυτοκινήτου…
 
• Η αστυνομία με τη σειρά της ζητά τον εντοπισμό του οχήματος από την Interpol…
 
• Η αστυνομία καταχωρεί την κλοπή σε ένα πανευρωπαϊκό σύστημα για να φαίνεται πως το όχημα είναι κλεμμένο...
 
• Τέλος η Interpol έρχεται σε επικοινωνία με το εργοστάσιο και σε λίγες ώρες γίνεται ο εντοπισμός του οχήματος…

Πληροφορίες: Zougla.gr

Βίντεο - ΡεπορτάζΟΜΙΛΟΣ ΗΡΑΚΛΗΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα