Σε εξέλιξη τα έργα: Καταστρέφονται αρχαιότητες για να κατασκευαστεί ο δρόμος προς το νέο Νοσοκομείο Χαλκίδας (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Σε εξέλιξη τα έργα: Καταστρέφονται αρχαιότητες για να κατασκευαστεί ο δρόμος προς το νέο Νοσοκομείο Χαλκίδας (ΦΩΤΟ)

Σε εξέλιξη είναι τα έργα για την κατασκευή του δρόμου που θα συνδέει το νέο Νοσοκομείο Χαλκίδας με την πόλη, αλλά και τα απαραίτητα φρεάτια και αγωγούς...

Κανείς ωστόσο δεν ξέρει αν και πότε θα ολοκληρωθούν όλα αυτά, όπως και πότε θα λειτουργήσει τελικά το νέο Νοσοκομείο, το οποίο ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 2008.

Το εμπόδιο με τις αρχαιότητες που βρέθηκαν ξεπεράστηκε με απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού, το οποίο έδωσε εντολή να καταστραφούν από τις μπουλντόζες.

Η σχετική απόφαση της Υπουργού, Λίνας Μενδώνη:
Η απόφαση αυτή έρχεται σε αντίθεση με τη γνωμοδότηση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χαλκίδας, η οποία στην εισήγησή της ζήτησε να διασωθεί το σύνολο της ανασκαφής. Η καταστροφή των αρχαίων πάντως και η διάνοιξη για τον δρόμο γίνεται υπό την εποπτεία της.
Με το θέμα έχουν ασχοληθεί και μεγάλα αθηναϊκά μέσα ενημέρωσης, όπως το zougla.gr, το οποίο τονίζει σε ρεπορτάζ που έκανε, ότι διάφοροι αρχαιολόγοι δήλωσαν πως η αρχική απόφαση του ΚΑΣ ήταν η πλήρης καταστροφή των αρχαιοτήτων, όμως αυτή τροποποιήθηκε και προβλέπει την καταστροφή ορισμένων και την κατάχωση κάποιων άλλων... Η κατάχωση αρχαιοτήτων θεωρείται αποδεκτή επιστημονικά λύση, αν συντρέχει πολύ σοβαρός λόγος.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA