Θαλασσινό Καρναβάλι αλά Ζλακώνη ετοιμάζει ο Δήμος Χαλκιδέων - Υπόσχεται υπερθέαμα αλλά δεν μας λέει πόσο θα στοιχίσει! (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
VIANEX
ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ

Θαλασσινό Καρναβάλι αλά Ζλακώνη ετοιμάζει ο Δήμος Χαλκιδέων - Υπόσχεται υπερθέαμα αλλά δεν μας λέει πόσο θα στοιχίσει! (ΦΩΤΟ)

Θαλασσινό Καρναβάλι αλά Ζλακώνη ετοιμάζει ο Δήμος Χαλκιδέων και ο ΔΟΑΠΠΕΧ...

Η δήμαρχος Έλενα Βάκα και η πρόεδρος του ΔΟΑΠΠΕΧ, Ελένη Αϊδίνη κατέβηκαν στις εκλογές με το σύνθημα «...Αλλάζουμε», αλλά όπως φαίνεται λειτουργούν διαφορετικά από νωρίς, καθώς με αφορμή τη διεξαγωγή των καρναβαλικών εκδηλώσεων υιοθέτησαν πλήρως την τακτική της Λίλιαν Ζλακώνη που καταψηφίστηκε από το μεγαλύτερο μέρος των δημοτών.

Μάλιστα, πριν δύο μήνες, η δήμαρχος και η πρόεδρος του ΔΟΑΠΠΕΧ ήταν αυτές που είχαν καταγγείλει ότι η Λίλιαν Ζλακώνη άφησε χρέη άνω περίπου 650.000 ευρώ στον ΔΟΑΠΠΕΧ, ωστόσο και το φετινό καρναβάλι το διοργανώνουν οι συνεργάτες της Λίλιαν (δείτε ΕΔΩ).

Όπως θα δείτε στη πανηγυρική ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος Χαλκιδέων, υπόσχεται ένα Θαλασσινό Καρναβάλι «με μοναδικό υπερθέαμα πλαισιωμένο από περίτεχνες φιγούρες και σκηνικά (με τα μάτια των παιδιών), εναέριες εμφανίσεις, εκατοντάδες πλεούμενα και πληρώματα, με πολύ μουσική, εφέ ήχου και φωτός, πυροτεχνήματα και με πολλές άλλες εκπλήξεις...»

Αυτό που δεν μας λέει όμως, είναι πόσο θα στοιχίσει στους δημότες το σόου που ετοιμάζουν.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα έξοδα θα είναι πιο χαμηλά από τις προηγούμενες χρονιές, ωστόσο ο αριθμός θα είναι ξανά τριψήφιος!! 

Καρναβάλι μπορεί να γίνει με πολύ λιγότερα χρήματα όπως σε άλλες πόλεις. Οι μόνοι που επικροτούν τέτοιες πρακτικές είναι ορισμένοι επιχειρηματίες που τσεπώνουν χιλιάδες ευρώ...

Το μόνο θετικό από το περιεχόμενο της ανακοίνωσης είναι ότι θα μοιραστούν σαρακοστιανά την Καθαρά Δευτέρα σε Έξω Παναγίτσα και Λευκαντί...

Δείτε τι αναφέρεται στη κοινή ανακοίνωση του Δήμου Χαλκιδέων και του ΔΟΑΠΠΕΧ:

«Ο Δήμος Χαλκιδέων, ο Δημοτικός Οργανισμός Άθλησης Πολιτισμού Περιβάλλοντος Χαλκίδας (ΔΟΑΠΠΕΧ) και η Περιφέρεια Στ. Ελλάδας συνδιοργανώνουν, με τη συνεργασία του Επιμελητηρίου Ν. Εύβοιας, του Οργανισμού Λιμένων Ν. Εύβοιας, της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Εύβοιας και των Καταστηματαρχών Εστίασης, το «Θαλασσινό Καρναβάλι Χαλκίδας» ένα μοναδικό υπερθέαμα πανελλαδικά για την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς (1/3/20), αλλά και πληθώρα αποκριάτικων εκδηλώσεων από την αρχή του Τριωδίου, την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου και κάθε Σαββατοκύριακο, μέχρι και την Καθαρά Δευτέρα (2/3/20).

- Κυριακή 23 Φεβρουαρίου και ώρα 11:30, Στρογγυλό παραλίας

Γαϊτανάκια του Ευρίπου

Πολιτιστικοί Σύλλογοι απ’ όλη την Ελλάδα και την Εύβοια, Σχολεία, ανεξάρτητες ομάδες μικρών και μεγάλων… κάθε χρόνο γιγαντώνουν με τις συμμετοχές τους το νέο αποκριάτικο θεσμό που έχει δημιουργηθεί, τα «ΓΑΪΤΑΝΑΚΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΙΠΟΥ». Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό και συγκινητικό θέαμα εκατοντάδων χορευτών, όλων των ηλικιών, που κατακλύζουν με τα Γαϊτανάκια τους τόσο την παραλία Χαλκίδας, όσο και τα στενά του Ευρίπου μέσα στη θάλασσα.

Εκατοντάδες χορευτές κατά μήκος της παραλίας πλέκουν το δικό τους Γαϊτανάκι και στο φινάλε μαζί με τον κόσμο γίνονται ένα, χορεύοντας το Ευβοιώτικο Καβοντορίτικο.

Ακολουθεί νησιώτικο γλέντι με τους Νίκο Οικονομίδη, Κυριακή Σπανού και την ορχήστρα τους.


3-ΗΜΕΡΟ ΑΠΟΚΟΡΥΦΩΜΑ ΑΠΟΚΡΙΑΣ -«ΘΑΛΑΣΣΙΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΧΑΛΚΙΔΑΣ» ΣΑΒΒΑΤΟ 29 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ - ΚΥΡΙΑΚΗ 1 & ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 2 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020

Ένα τριήμερο γλεντιού, διασκέδασης και θεάματος, ξεκινά με εκδηλώσεις, από το πρωί, έως αργά το βράδυ.

Σάββατο 29 Φεβρουαρίου

ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΣΤΩΝ – ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ

• Ώρα 16:00 Καρναβάλι με τα πεζοπόρα τμήματα. Μεγάλη παρέλαση με Τυμπανιστές, Άρματα…και πλήθος Καρναβαλιστών με ευρηματικές ενδυμασίες και κατασκευές αρμάτων… στο ξέφρενο ρυθμό της Αποκριάς ξεκινούν από το Κόκκινο Σπίτι και καταλήγουν στην παραλία…

• Ώρα 19:30 Η «ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ» παίρνει τα σκήπτρα της διασκέδασης, με μοναδικές προσφορές από τα καταστήματα της πόλης μας και με συναυλίες, μουσικές σκηνές, κεράσματα, παρέλαση ομάδων τυμπανιστών και πολλές άλλες εκπλήξεις…κατακλύζουν όλο το εμπορικό κέντρο για ένα ξέφρενο γλέντι μέχρι όποιος αντέξει.

Η εκδήλωση γίνεται σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Χαλκίδας

- Κυριακή 1 Μαρτίου

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΣΤΟ ΛΗΛΑΝΤΙΟ

Το πρωί (ώρα 12:00) της Κυριακής στην παραλία του Λευκαντίου και σε όλο το παραλιακό μέτωπο, καρναβαλιστές, άρματα και πλήθος κόσμου, στήνουν ένα τρελό-τρελό αποκριάτικο πάρτυ, δίπλα στη θάλασσα.

ΘΑΛΑΣΣΙΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

• Το αποκορύφωμα της Αποκριάς, είναι την Κυριακή 1 Μαρτίου: Ξεκινά από το πρωί με το παιδικό μας Μασκέ Πάρτυ (ώρα 11:30, στην πλατεία Αγ. Νικολάου) και συνεχίζει με πληθώρα εκδηλώσεων και παρουσιάσεων σε όλο το παραλιακό μέτωπο, μέχρι και την έναρξη της ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΤΕΛΕΤΗΣ ΛΗΞΗΣ ΤΟΥ «ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ» της Χαλκίδας.

• Ώρα 19:00 ΕΝΑΡΞΗ ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ, με το μοναδικό «ΘΑΛΑΣΣΙΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΧΑΛΚΙΔΑΣ».

Εφέτος «ΤΟ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ» που θα παρουσιάσουμε μέσα στον Ευβοϊκό είναι ένα υπερθέαμα διαφορετικό… με επίκεντρο τη Χαλκίδα και τις μουσικές επιρροές σε βάθος 100ετιας τουλάχιστον, στο κλίμα και το ρυθμό της αποκριάς, πλαισιωμένο από περίτεχνες φιγούρες και σκηνικά (με τα μάτια των παιδιών), εναέριες εμφανίσεις, εκατοντάδες πλεούμενα και πληρώματα, με πολύ μουσική, εφέ ήχου και φωτός, πυροτεχνήματα και με πολλές άλλες εκπλήξεις. Η βραδιά θα κλείσει με πολύ κέφι, τραγούδι και χορό σε μια μοναδική παραθαλάσσια συναυλία.

ΚΟΥΛΟΥΜΑ ΚΑΘΑΡΑΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ (2/3/20)

Η ευρύτερη περιοχή του Δήμου Χαλκιδέων, μπορεί να υπερηφανεύεται λόγω του θαλάσσιου πλούτου της, ότι τα Κούλουμα από τη Χαλκίδα, την Αυλίδα και την Ανθηδώνα, μέχρι την Ν. Αρτάκη και το Λευκαντί στο Βασιλικό, δεν μπορεί να ίδια με καμία άλλη περιοχή πανελλαδικά, γιατί όχι και παγκόσμια.

Πέραν των καθιερωμένων σαρακοστιανών και τις εκδηλώσεις του Δήμου Χαλκιδέων που πλαισιώνουν αυτή τη γιορτινή ημέρα, που οι δημότες και επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν, υπάρχουν και τα καταστήματα εστίασης σε όλο το παραλιακό μας μέτωπο, που κάθε χρόνο προσελκύουν όλο και περισσότερους εκδρομείς-επισκέπτες, όπου μπορούν να απολαύσουν τους μοναδικούς θαλασσινούς μεζέδες.

Η Καθαρά Δευτέρα θα εορταστεί με τα καθιερωμένα σαρακοστιανά, κρασί, γλέντι και χορό…. συνοδεία ορχηστρών με μουσικές από τη δημοτική και λαϊκή μας παράδοση.

Σε ότι αφορά τη Χαλκίδα, αρχής γενομένης από εφέτος, τα κούλουμα κάθε χρόνο θα γιορτάζονται σε διαφορετική συνοικία και όχι στο κέντρο της πόλης.

Πρόγραμμα Καθαράς Δευτέρας (ώρα έναρξης 11:00)

• Χαλκίδα: Έξω Παναγίτσα (οδός Μέντας στο Παρκάκι της παραλίας)

• Ληλάντιο: Λευκαντί (παραλία)»

Βίντεο - ΡεπορτάζΟΜΙΛΟΣ ΗΡΑΚΛΗΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα