Χαλκίδα: Αντιδράσεις για τη Λαϊκή αγορά της Τετάρτης - Επιστολή κατοίκου στο EviaZoom.gr | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Χαλκίδα: Αντιδράσεις για τη Λαϊκή αγορά της Τετάρτης - Επιστολή κατοίκου στο EviaZoom.gr

Κάτοικοι αντιδρούν στη παραμονή της Λαϊκής αγοράς της Τετάρτης στο κέντρο της Χαλκίδας...

Ένας από αυτούς, είναι και ο αναγνώστης, ονόματι, Γιάννης Αντωνίου, ο οποίος αναφέρει τα ακόλουθα στην ηλεκτρονική επιστολή που απέστειλε στο EviaZoom.gr:

«Η Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Χαλκιδέων λοιπόν θα εξετάσει την μετακίνηση της Λαικής της Τετάρτης που λειτουργεί στο κέντρο(!) της Χαλκίδας.

Ισως θα έπρεπε να εξεταστεί το ενδεχόμενο να μετακινηθεί αλλου η Λαική που υπάρχει περισσότερο ανάγκη και όχι μέσα στο κέντρο που υπάρχουν τα πάντα! Σε παράλληλο δρόμο της κεντρικής αγοράς της Αβάντων που είναι η καρδιά της πόλης με πολλά εμπορικά καταστήματα, καφέ κ.α.

Λές και ο δρόμος αυτός δέν έχει πολύ κίνηση λόγω της κεντρικής αγοράς και λόγω της πεζοδρόμησης σχεδόν όλης της Αβάντων το κερασάκι στην τούρτα είναι να γίνετε και μέσα στο Κεντρο και Λαική αγορά.

Λές και δέν υπάρχουν πολλά σούπερ μάρκετ,μανάβικα και ψαράδικα ,καταστήματα με λουλούδια με ρούχα κ.α στο κέντρο της Χαλκίδας.

Εμείς που μένουμε στις οδούς Αποστόλη και Γιαννίτση που γίνετε εκ περιτροπής η Λαική αγορά είμαστε πολίτες δεύτερης κατηγορίας;

Σε έναν επιβαρυμένο δρόμο με κίνηση απο αυτοκίνητα και κόσμο χρειάζετε και άλλη επιβάρυνση απο παράγκες και κλείσιμο και άλλων δρόμων;Υπάρχει θέμα παρκαρίσματος,θέμα ηχορύπανσης.

Απο τις 5:00 με 5:30 αρχίζουν οι φωνές με το στήσιμο των παραγκών και συνεχίζονται μέχρι τις 4 το απόγευμα.Φανταστείτε τη επιβάρυνση είναι αυτό σύν τον καθημερινό θόρυβο της Αβάντων.Επίσης και πιο σοβαρά θέματα αν κάποιος έχει ανάγκη ασθενοφόρο πως θα περάσει; Αν χρειαστεί περάσει πυροσβεστικό πως θα περάσει;

Είναι τόσο αναγκαίο να υπάρχει Λαική αγορά στο κέντρο της πόλης ωστε να παίρνουμε τέτοιο ρίσκο; Εμέις που θέλουμε να μπούμε στα σπίτια μας κυριολεκτικά μερικές φορές περνάμε πάνω απο τις παράγκες.

Με το θέμα της καθαριότητας τι γίνετε επίσης;

Ναι περνάει η υδροφόρα και ρίχνει νερό αλλά δέν είναι αποτελεσματικό. Στο σημείο που είναι π.χ. τα ψάρια η μυρωδιά δέν φεύγει απλά ρίχνοντας νερό θέλει άλλη αντιμετώση π.χ τρίψιμο με βούρτσες απορυμαντικό φιλικό προς το περιβάλλον κλπ. Δέν λύνονται όλα τα θέματα απλά περνώντας και ρίχνωντας νερό με το λάστιχο.

Βάζει χημική τουαλέτα ο Δήμος πολλές φορές βλέπουμε και μυρίζουμε ούρα στις πόρτες μας απ'έξω. Αν η επιτροπή η συγκεκριμένη θέλει να λέγετε "Επιτροπής Ποιότητας Ζωής " πρέπει να βρεί λύσεις αποτελεσματικές και όχι να κουκουλώνει τα πράγματα κάτω απο το χαλάκι.

Μας είχαν πει για λύση να βρεθεί και τρίτος δρόμος εκτός απο την οδό Αποστόλη και Γιαννίτση είναι λύση αυτο; Οχι! Αλλά και πάλι ουτε κάν αυτό έγινε που θα μάς έφερνε κάποια ανακούφιση γνωρίζοντας οτι ανα δύο χρόνια θα ταλαιπωρούμαστε. Εδώ και χρόνια οι συγκεκριμένοι όδοι (Αποστόλη ,Γιαννίτση) δέχονται όλο το βάρος. Και οι οδοί δέν είναι απρόσωποι. Ζούμε άνθρωποι μέσα έχουμε ανάγκες, προβλήματα οχι μόνο υποχρεώσεις.

Καλό θα έιναι η επιτροπή να δέι το θέμα αυτό σοβαρά και όχι να μεταφέρει την Λαική από τον έναν δρόμο στον άλλον κρύβοντας ετσι τα προβλήματα που δημιουργούνται στους δημότες.

Με εκτίμηση, Αντωνίου Γιάννης...»

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA