13033: Εστάλησαν πάνω από 1 εκατομμύριο SMS σε λιγότερο από 24 ώρες για να μετακινηθούν εκτός σπιτιού | EviaZoom.gr - Εύβοια News
9 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ

13033: Εστάλησαν πάνω από 1 εκατομμύριο SMS σε λιγότερο από 24 ώρες για να μετακινηθούν εκτός σπιτιού

Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Κυριάκος Πιερρακάκης μιλώντας στο MEGA ανέφερε ότι οι πολίτες έστειλαν περίπου 1.000.000 μηνύματα για να πάρουν την άδεια κυκλοφορίας, μετά την αυστηροποίηση των μέτρων κυκλοφορίας...

Σημειώνεται ότι όποιος δεν μπορεί να μπει στην πλατφόρμα forma.gov.gr για να τυπώσει τις σχετικές βεβαιώσεις, θα μπορεί να αποστέλλει γραπτό μήνυμα μέσω κινητού τηλεφώνου.

«Στο 13033 είχαμε πάνω από 1.000.000 μηνύματα. Πλέον στην πλατφόρμα, Forma.gov.gr υπάρχει και η δυνατότητα της φόρμας στα αγγλικά. Για να είναι έγκυρο ένα μήνυμα, χρειάζεται μόνο τον αριθμό, το ονοματεπώνυμο και την διεύθυνση. Το SMS είναι δωρεάν και δεν κρατούνται δεδομένα στην κυβέρνηση ή στους τηλεποικοινωνιακούς πάροχους. Το μήνυμα δρα σαν απόκομμα, αντί του χαρτιού» είπε ο Κυριάκος Πιερρακάκης.

O Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής αναφέρθηκε και στις επιλογές που έχουν στα χέρια τους οι πολίτες. «Υπάρχει η δυνατότητα του SMS, οι φόρμες ή ακόμα και μια λευκή κόλλα χαρτί που μπορεί κάποιος να γράψει χειρόγραφα και να βάλει την υπογραφή του» είπε και πρόσθεσε: «Προστέσαμε την τεχνολογία ως κομμάτι ενδυνάμωσης του πολίτη, κάτι που δεν έχει εφαρμοστεί σε άλλη χώρα.Προσπαθούμε να σκεφτόμαστε πιο καινοτόμα»

Ερωτηθείς για πόσο θα εφαρμοστεί το μέτρο απαγόρευσης της κυκλοφορίας, τόνισε πως ο καθένας πρέπει να εκφράζεται «Στο πλαίσιο της ειδικότητας του, το δικό μου χαρτοφυλάκιο είναι συγκεκριμένο. Οι επιδημιολόγοι και λοιμωξιολόγοι μπορούν να απαντήσουν στο εν λόγω ερώτημα. Η κυβέρνηση κάνει το καλύτερο που μπορεί. Η κατάσταση αξιολογείται συνεχώς από τα αρμόδια όργανα».

Βίντεο - ΡεπορτάζΟΜΙΛΟΣ ΗΡΑΚΛΗΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα