Ήταν θέμα χρόνου: 48χρονος από τον Δήμο Ιστιαίας - Αιδηψού το πρώτο επίσημο κρούσμα κορονοϊού στην Εύβοια - Επισκέφθηκε και το Νοσοκομείο Χαλκίδας! | EviaZoom.gr - Εύβοια News
9 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ

Ήταν θέμα χρόνου: 48χρονος από τον Δήμο Ιστιαίας - Αιδηψού το πρώτο επίσημο κρούσμα κορονοϊού στην Εύβοια - Επισκέφθηκε και το Νοσοκομείο Χαλκίδας!

Ήταν θέμα χρόνου να υπάρχει επίσημο κρούσμα κορονοϊού στην Εύβοια...

Επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα κορονοϊού στην Εύβοια σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα του Ελληνικού Ινστιτούτου Παστέρ.

Πρόκειται για άνδρα 48 ετών από το Δήμο Ιστιαίας - Αιδηψού, ο οποίος ήταν συνταξιδιώτης του 66χρονου στο λεωφορείο που βρέθηκε στους Αγίους Τόπους.

Μάλιστα ο 48χρονος πήγε το πρωί της Παρασκευής (06-03-2020) στο Νοσοκομείο Χαλκίδας και έδωσε δείγμα το οποίο εστάλη στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ.

Τα αποτελέσματα ήταν θετικά για τον φονικό ιό και ο 48χρονος έχει τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό, ενώ ελέγχονται από τον ΕΟΔΥ οι επαφές του.

Δείτε ΕΔΩ το νεότερο ρεπορτάζ για την υπόθεση: 
 

Για το πρώτο κρούσμα κορονοϊού στην Εύβοια εξέδωσε ανακοίνωση και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας:

«Σύμφωνα με ενημέρωση που έλαβε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων και τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), επιβεβαιώνεται η ύπαρξη κρούσματος κορωνοϊού σε κάτοικο του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού, της Π.Ε. Εύβοιας.

Οι υγειονομικές υπηρεσίες έχουν ήδη μεταβεί στην περιοχή, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η προβλεπόμενη ιχνηλάτηση των επαφών του φορέα.

Ο φορέας και τα άτομα του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος που έχουν έρθει σε επαφή μαζί του, έχουν τεθεί σε παραμονή κατ’ οίκον.

Η Περιφερειακή Αρχή βρίσκεται σε διαρκή επαφή με την 5η ΥΠΕ Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας, το Δήμο Ιστιαίας – Αιδηψού και όλους τους συναρμόδιους φορείς, ούτως ώστε να ακολουθηθεί η άμεση και ορθή εκτέλεση όλων των προβλεπόμενων ενεργειών.

Για οτιδήποτε νεότερο θα ακολουθήσει ανακοίνωση.»

Βίντεο - ΡεπορτάζΟΜΙΛΟΣ ΗΡΑΚΛΗΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα