Απαγόρευση κυκλοφορίας: Διοικητικό πρόστιμο 150 ευρώ στους παραβάτες | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Διοικητικό πρόστιμο 150 ευρώ στους παραβάτες

Μόνο με πρόστιμο θα τιμωρούνται όποιοι παραβιάζουν την απαγόρευση κυκλοφορίας που θα τεθεί σε ισχύ από τις 6:00 το πρωί της Δευτέρας (23-03-2020) στη προσπάθεια περιορισμού της εξάπλωσης του κορονοϊού...

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με διάγγελμα, ανακοίνωσε ότι από τις 06:00 το πρωί της Δευτέρας θα απαγορεύεται κάθε άσκοπη μετακίνηση. Σε όσους δεν εφαρμόσουν αυτό το μέτρο θα επιβάλλεται πρόστιμο ύψους 150 ευρώ, για κάθε παράβαση, τόνισε ο πρωθυπουργός. 
Δεν προβλέπεται δηλαδή η ίδια διαδικασία με τα άλλα μέτρα απαγόρευσης που επισείουν την διαδικασία του αυτοφώρου και της σύλληψης, όπως άνοιγμα επιχείρησης, παραβίασης καραντίνας κ.α. 

Τους ελέγχους θα κάνει η αστυνομία, η δημοτική αστυνομία (όπου υπάρχει), οι λιμενικές αρχές στην περιοχή ευθύνης τους και η Εθνική Αρχή Διαφάνειας.

Πλέον, από το πρωί της Δευτέρας, θα επιτρέπεται η μετακίνηση μόνο σε όσους πηγαίνουν ή επιστρέφουν από την εργασία τους, βγαίνουν από το σπίτι για την αγορά απαραίτητων προϊόντων, τροφίμων ή φαρμάκων, επισκέπτονται γιατρό ή πρόσωπο που χρειάζεται φροντίδα. Επίσης, θα επιτρέπεται να είναι στον δρόμο όσοι ασκούνται ατομικά ή ανά δύο και όσοι συνοδεύουν το κατοικίδιό τους.

Όποιος κυκλοφορεί, θα πρέπει να έχει μαζί του αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο, ενώ ο λόγος μετακίνησης θα βεβαιώνεται με έγγραφο του εργοδότη, ή υπεύθυνη δήλωση σε περίπτωση που πρόκειται για ελεύθερο επαγγελματία ή αυτοαπασχολούμενο.

Από τους περιορισμούς αυτούς εξαιρούνται μέλη της κυβέρνησης και της Βουλής. Κρατικοί λειτουργοί και όλα τα στελέχη των υπηρεσιών Υγείας, της Πολιτικής Προστασίας, των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA