ΥΔΑΤΟΡ
ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Μόνο ένα άτομο στα μηχανάκια - Τι ισχύει για αυτοκίνητα και ταξί

Δείτε τα μέτρα για την απαγόρευση κυκλοφορίας στους δρόμους ώστε να αποφύγετε το πρόστιμο ύψους 150 ευρώ για κάθε παράβαση...

Εκτός από την ταυτότητα, τις σχετικές βεβαιώσεις ή το sms που πρέπει να έχει κάποιος πάνω του, στους δρόμους η κυκλοφορία επιτρέπεται ως εξής:

- Σε κάθε μοτοποδήλατο (μηχανάκι, μηχανή, δίκυκλο), επιτρέπεται μόνο ένα άτομο (ο οδηγός).

- Σε κάθε αυτοκίνητο ιδιωτικής και δημόσιας χρήσης επιτρέπεται ο οδηγός και ένα ακόμη άτομο. Εξαίρεση για οικογένεια: Επιτρέπεται ένας γονέας (οδηγός) και μέχρι δυο ανήλικα τέκνα.

- Σε κάθε ταξί μπορεί να επιβιβάζεται μόνο ένας επιβάτης. Εξαίρεση: Αν υπάρχει ασθενής μπορεί να υπάρχει και άλλος επιβάτης που θα τον συνοδεύει, αλλά θα απαιτείται σχετική βεβαίωση.

- Για λεωφορεία και mini bus απαιτείται βεβαίωση εργοδότη, δελτίο κίνησης και πρέπει να χρησιμοποιείται το 50% των καθισμάτων.

- Εάν κάποιος εργαζόμενος δεν οδηγεί, και τον πηγαίνει στην δουλειά του κάποιος άλλος, τον οδηγό θα πιστοποιεί ο εργοδότης του εργαζόμενου.

- Για τα φορτηγά τροφοδοσίας απαιτείται βεβαίωση του εργοδότη και δελτίο αποστολής ή σχετικό δελτίο κίνησης.

- Κούριερ και διανομείς - ντελιβεράδες χρειάζονται βεβαίωση εργοδότη και αντίστοιχα το ημερήσιο δελτίο ή δελτίο αποστολής.

Τι γίνεται εκεί στον ΕΟΔΥ; Συνεχίζει να δίνει μόνο 2 κρούσματα στην Εύβοια και πάνω από 100 τα εμφανίζει ως αγνώστου διαμονής (ΦΩΤΟ)

Στην επίσημη έκθεση του ΕΟΔΥ που δημοσιεύτηκε το απόγευμα της Κυριακής και αφορά τα κρούσματα μέχρι τις 29 Μαρτίου 2020 και ώρα 15:00, αν...

Βίντεο - Ρεπορτάζ