Αρνήσεις γιατρών και νοσηλευτών να περιθάλψουν ασθενείς λόγω κορονοϊού - Τι καταγγέλλει πρόεδρος ιατρικού συλλόγου! | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Αρνήσεις γιατρών και νοσηλευτών να περιθάλψουν ασθενείς λόγω κορονοϊού - Τι καταγγέλλει πρόεδρος ιατρικού συλλόγου!

Ευρεία σύσκεψη συντονισμού και ενημέρωσης των τοπικών φορέων από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, για το ζήτημα του τον κορονοϊού, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής (08-03-2020) στην έδρα της περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, στην Πάτρα, παρουσία του προέδρου του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα...

Εκεί, η πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου της Πάτρας, ‘Αννα Μαστοράκου, σημείωσε ότι «έχει διαπιστωθεί και στους χώρους της Υγείας ότι υπάρχει μία φοβία σε σχέση με τον κοροναϊό» και πρόσθεσε: «Υπάρχουν περιπτώσεις άρνησης γιατρών και νοσηλευτών να υπηρετήσουν το καθήκον τους, φοβούμενοι τον κοροναϊό. Αυτό που ειπώθηκε στη σύσκεψη με ξεκάθαρους όρους είναι ότι θα πρέπει να εκπαιδευτούν όλοι, γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό, ώστε να έχουν μία σοβαρή ενημέρωση, διότι ουσιαστικά αυτό είναι το όπλο μας κατά αυτής της φοβίας που υπάρχει. Γνωρίζουμε όλοι από τα παγκόσμια δεδομένα, ότι πράγματι υπάρχει πολύ μεγάλο ποσοστό υγειονομικών που πλήττονται και έχουν πεθάνει από την νόσο και επομένως αυτή η φοβία είναι δικαιολογημένη. Όμως, εμείς είμαστε εδώ για να χαράξουμε μία στρατηγική ενημέρωσης και φυσικά όλοι αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να έχουν όλο τον εξοπλισμό για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί τον κορονοϊό».

Ο Δήμαρχος Πύργου, Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, δήλωσε ότι «δυστυχώς το νοσοκομείο μας μετρά απώλειες, αφού δύο γιατροί είναι υπό παρακολούθηση σε καραντίνα, καθώς και άλλοι υγειονομικοί».

Σε δηλώσεις που έκανε ο εθνικός συντονιστής Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίου, είπε ότι «προσπαθήσαμε από την περασμένη Τετάρτη να συνδράμουμε σε ότι πρόβλημα αντιμετώπιζε το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στην Αμαλιάδα και μαζί με τους δημάρχους και τους προέδρους των ιατρικών συλλόγων ενημερώσαμε όλον τον κόσμο και αυτή τη στιγμή πιστεύω ότι δεν υπάρχει λόγος περαιτέρω ανησυχίας». 

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA