Εξαπλώνεται ο κορονοϊός: 31 επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ελλάδα – Θετικοί οι 21 συνταξιδιώτες του 66χρονου! (ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Εξαπλώνεται ο κορονοϊός: 31 επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ελλάδα – Θετικοί οι 21 συνταξιδιώτες του 66χρονου! (ΒΙΝΤΕΟ)

Στα 31 «σκαρφάλωσε» ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορονοϊού στην Ελλάδα, όπως ανέφερε στη σημερινή ενημέρωση των ιατρικών συντακτών ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας, καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας...

Οι 21 συμμετείχαν στη προσκυνηματική εκδρομή με λεωφορείο στους Αγίους Τόπους.

Αναλυτικότερα, ενώ το πρωί της Πέμπτης έγινε γνωστό ότι τα κρούσματα στη χώρα ήταν 10 (με 10ο κρούσμα τη σύζυγο του 66χρονου από την Πάτρα ο οποίος ήταν το ένατο κρούσμα), το μεσημέρι της ίδιας μέρας προστέθηκαν στον συνολικό αριθμό 21 νέα κρούσματα κορονοϊού.

Τα παραπάνω κρούσματα προέκυψαν από τον έλεγχο 24 εκδρομέων στους Αγίους Τόπους, όπου ανάμεσα τους ήταν και ο 66χρονος, οι οποίοι παρουσίασαν συμπτώματα. Από τη μέχρι τώρα ιχνηλάτηση των εκδρομέων έχουν ελεγχθεί περισσότερες από 400 επαφές και ο έλεγχος συνεχίζεται, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας. Στο Ρίο νοσηλεύονται 9 από αυτά τα άτομα, ενώ τα υπόλοιπα βρίσκονται σε κατ' οίκον περιορισμό.

Από αυτούς τρεις νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση. Ο 66χρονός είναι με πιο βαριά μορφή πνευμονίας και οι άλλοι δυο έχουν εμφανίσει πνευμονία. Έξι είναι σε παρακολούθηση με καλή κλινική εικόνα.

Όπως ανέφερε ο Σ. Τσιόδρας, «στην Αχαΐα αναγνωρίστηκε περίπτωση της νόσου σε μια ομάδα εκδρομέων προσκυνηματικής εκδρομής από τους Αγίους Τόπους. Η ομάδα επέστρεψε στις 27 Φεβρουαρίου όταν και το Ισραήλ δεν είχε επίσημο κρούσμα. Ο ιός μεταδίδεται εύκολα. Δεν έχει δυο ποικιλίες όπως ακούγεται. Μεταδίδεται και από άτομα με ελαφρά συμπτώματα».

Ο ίδιος τόνισε ότι ο αριθμός των χωρών με κρούσματα είναι ήδη μεγάλος και θα συνεχίσει να αυξάνεται. Ήδη 80 χώρες καταγράφουν συνολικά 96.000 κρούσματα, αλλά «ο αριθμός αυτός μπορεί να είναι δεκάδες ή και εκατοντάδες φορές μεγαλύτερος».

«Αναμένουμε σημαντική αύξηση των κρουσμάτων και στη χώρα μας. Σύμφωνα με μαθηματικά μοντέλα και λαμβάνοντας υπόψη τον καιρό, εκτιμούμε ότι φέτος μπορεί να νοσήσει το 5% του πληθυσμού. Ενδεχομένως του χρόνου το χειμώνα να προσβληθεί το 10-15% του πληθυσμού», εκτίμησε ο Σ. Τσιόδρας.
 
ΒΙΝΤΕΟ

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA