Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας: «Κινδυνεύουν οι εργαζόμενοι! Κρύβουν κρούσματα κορονοϊού σε χώρους δουλειάς!» | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας: «Κινδυνεύουν οι εργαζόμενοι! Κρύβουν κρούσματα κορονοϊού σε χώρους δουλειάς!»

Διαβάστε τι αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας:

«Την ίδια στιγμή που οι συνάδελφοι εργαζόμενοι στα super market καθώς και σε αποθήκες και γραφεία εργάζονται καθημερινά θέτοντας σε κίνδυνο τους εαυτούς τους, καθώς και των οικογενειών τους, χωρίς ρεπό, δουλεύοντας περισσότερες ώρες για να μπορέσουν να εξυπηρετήσουν τους καταναλωτές, η εργοδοσία κυνηγάει πάση θυσία το κέρδος, ματώνοντας τους εργαζόμενους και τους καταναλωτές.
 
Έχουν θησαυρίσει τις τελευταίες μέρες, εκμεταλλεύοντας την ανησυχία του μέσου καταναλωτή, ακόμα και με αισχροκέρδεια, με την πλάτη της Κυβέρνησης. Ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό για τη διασπορά του ιού, κρύβοντας κρούσματα εργαζομένων σε χώρους δουλειάς, και ανοίγοντας τα καταστήματα χωρίς τα στοιχειώδη μέτρα προφύλαξης των εργαζομένων.
 
Η πλειοψηφία των εργαζομένων στα super market, δουλεύουν 4ωρα και 6ωρα, είναι κακοπληρωμένοι και δουλεύουν κάτω από συνθήκες μεγάλης έντασης, πολλές φορές αλλάζοντας ή και καλύπτοντας διάφορα πόστα.

Ιδιαίτερα τώρα με την αλλαγή των ωραρίων καλούνται να γίνουν λάστιχο για να βγει η δουλειά.
 
Απαιτούμε εδώ και τώρα συμβάσεις αορίστου χρόνου, 8ωρο, 5ήμερο και πλήρη δικαιώματα για όλους τους εργαζόμενους!
 
Γιατί άραγε η Κυβέρνηση δεν μπορεί να θεσπίσει αυτό το απλό και ξεκάθαρο μέτρο; Γιατί ακόμα και μέσα στην επιδημία, στο πίσω μέρος του μυαλού τους βρίσκονται τα κέρδη των μεγαλεμπόρων!
 
Είναι βαθιά γελασμένοι όσοι νομίζουν ότι οι εργαζόμενοι θα μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια, να εκτίθενται από τη μία στον ιό, και από την άλλη να δέχονται επίθεση στα δικαιώματά τους!
 
Με βάση τις οδηγίες των επιστημόνων, εδώ και τώρα, να παρθούν άμεσα μέτρα για όλους τους εργαζόμενους στα super market.
 
Απαιτούμε:
 
➢ Να καλυφθούν άμεσα όλα τα κενά για κάθε πόστο, με πλήρες ωράριο και όχι με νέες απαράδεκτες εργασιακές σχέσεις λίγων ημερών.
 
➢ Να μετατρέπουν όλες τις συμβάσεις ημιαπασχόλησης σε θέσεις πλήρους απασχόλησης, με 8ωρο και 5μερο. Εδώ και τώρα να μπουν δύο 8ωρες βάρδιες. Να γίνουν αορίστου όλες οι ορισμένου χρόνου συμβάσεις.
 
➢ Να τηρηθούν τα ωράρια εργασίας. Να εξασφαλίζεται ο αναγκαίος χρόνος ξεκούρασης, ως απαραίτητη προϋπόθεση για την υγεία όλων των εργαζομένων.
 
➢ Να τοποθετηθούν τζάμια προστασίας στα ταμεία.
 

➢ Να υπάρχει αντισηπτικό δίπλα στο κάθε ταμείο και σε κεντρικά σημεία όλων των super market. Εκατοντάδες χέρια καθημερινά ακουμπούν τις επιφάνειες, τα προϊόντα των σούπερ μάρκετ, τα χαρτονομίσματα, τα κέρματα και τα POS για τις πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες.
 

➢ Με ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας να υπάρχει προμήθεια προϊόντων για απολύμανση με πιστοποίηση. Απολυμαντικά διαλύματα για καθαρισμό χεριών και επιφανειών (καρότσια, καλάθια, ράφια), για εργαζόμενους που έχουν καθημερινή επαφή με κοινό–πελάτες αλλά και μέτρα για την απολύμανση των εργαλείων της δουλειάς των εργαζομένων (ταμειακές μηχανές, κλαρκ κοκ)
 
➢ Να δοθούν άδειες ασθενείας σε όσους ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες ή παρουσιάζουν κάποιο σύμπτωμα που συνιστάται η παραμονή στο σπίτι.
 

➢ Να ισχύσουν τα μέτρα καραντίνας σε όσους έχουν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα σε όλους τους χώρους των super market, γραφεία, καταστήματα, αποθήκες.
 
➢ Να ισχύσει αυστηρά το μέτρο της ελάχιστης παρουσίας πελατών μέσα σούπερ μάρκετ.
 

➢ Να δοθεί έκτακτο επίδομα ανθυγιεινής εργασίας».

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA