Ευρωπαϊκό Κέντρο Λοιμώξεων: «Ο κορονοϊός είναι απίθανο να εξαφανιστεί το καλοκαίρι» | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Ευρωπαϊκό Κέντρο Λοιμώξεων: «Ο κορονοϊός είναι απίθανο να εξαφανιστεί το καλοκαίρι»

Σε μια καθόλου ευχάριστη εκτίμηση προχώρησε το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναφορικά με την εξέλιξη της επιδημίας του κορονοϊού...

Σύμφωνα με τηλεγράφημα του Reuters, η πανδημία του κορονοϊού είναι απίθανο να εξαφανιστεί το καλοκαίρι, προειδοποιώντας ουσιαστικά πως η ασθένεια Covid-19 θα μπορούσε να εξακολουθήσει ακόμη και όταν αυξηθεί η θερμοκρασία.

Επικαλούμενοι προκαταρκτικές αναλύσεις που έχουν γίνει στην Κίνα, οι συντάκτες της έκθεσης τονίζουν πως έντονος πολλαπλασιασμός του SARS-COV 2 καταγράφεται, τόσο σε ξηρές, όσο και σε ψυχρές περιοχές, καθώς και σε τροπικές περιοχές με υψηλή απόλυτη υγρασία, όπως στο Guangxi και στη Σιγκαπούρη.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, δεν υπάρχουν μέχρι σήμερα στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι ο SARS-CoV 2 θα εμφανίσει μια έντονη χειμερινή εποχικότητα, όπως άλλοι ανθρώπινοι κοροναϊοί στο βόρειο ημισφαίριο.

Με αυτό το δεδομένο, αναδεικνύουν τη σημασία της εφαρμογής μέτρων παρέμβασης, όπως η απομόνωση προσβεβλημένων ατόμων, η αποστασιοποίηση στο χώρο εργασίας και το κλείσιμο των σχολείων.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA