Η εταιρεία «AKFA» για τη φωτιά στο εργοστάσιο: «Δεν συντρέχει κανένας κίνδυνος για τη δημόσια υγεία...» | EviaZoom.gr - Εύβοια News
9 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ

Η εταιρεία «AKFA» για τη φωτιά στο εργοστάσιο: «Δεν συντρέχει κανένας κίνδυνος για τη δημόσια υγεία...»

Όπως ανέφερε το EviaZoom.gr, δημοσιεύοντας και βίντεο (δείτε ΕΔΩ), η πυρκαγιά εκδηλώθηκε γύρω στις 8:30 το πρωί του Σαββάτου (21-03-2020) σε τεράστια μεταλλική δεξαμενή του εργοστασίου χημικών «AKFA» που εδρεύει στο Βαθύ Αυλίδας...

Ακολούθως επικράτησε ανησυχία από τους κατοίκους για το υλικό που κάηκε και τον πυκνό μαύρο καπνό που κάλυψε την ευρύτερη περιοχή.

Με ανακοίνωση της προς το EviaZoom.gr, η Διοίκηση της εταιρείας τονίζει τα εξής:

«Το Σάββατο 21/3/2020 και ώρα 08:30 π.μ εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε μία εκ των δεξαμενών που βρίσκονται στις εγκαταστάσεις της εταιρείας μας, στον Όρμο μικρού Βαθέως Αυλίδας.

Πρωταρχική μέριμνά μας σε άμεση συνεργασία με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του Λιμενικού σώματος, την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, του Δήμου Χαλκιδέων, της Αστυνομίας καθώς και τη συνδρομή εξειδικευμένου προσωπικού ασφαλείας, ήταν η εκκένωση των εγκαταστάσεων και η εφαρμογή του συστήματος εκτάκτων αναγκών, που είχε ως αποτέλεσμα να τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά και να αποφευχθεί η επέκτασή της.

Οι συντονισμένες προσπάθειες τόσο των ανδρών του Πυροσβεστικού Σώματος όσο και του εξειδικευμένου προσωπικού της επιχείρησης, που εφάρμοσαν τις διαδικασίες ασφαλείας, οδήγησαν επιτυχώς στην ολική κατάσβεση της πυρκαγιάς και στην προστασία των εργαζομένων, καθώς όλοι είναι καλά στην υγεία τους.

Στο πλαίσιο, επίσης, της κοινωνικής ευθύνης της εταιρείας μας θα θέλαμε να διευκρινίσουμε, ότι δεν συντρέχει κανένας απολύτως κίνδυνος επιβάρυνσης του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας από ενδεχόμενες αναθυμιάσεις και καπνούς.

Η Διοίκηση της εταιρείας εκφράζει τις ευχαριστίες της στο Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος για την άμεση κινητοποίησή του καθώς και τον συντονισμό της όλης επιχείρησης κατάσβεσης καθώς και σε όλους τους φορείς και υπηρεσίες που συνέδραμαν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Η αυστηρή τήρηση των προβλεπομένων μέτρων και η έγκαιρη ενεργοποίηση όλων των αρμοδίων διασφάλισαν την επιτυχή και γρήγορη αντιμετώπιση του συμβάντος».

Βίντεο - ΡεπορτάζΟΜΙΛΟΣ ΗΡΑΚΛΗΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα