Νέες απαγορεύσεις από την Πέμπτη (19/3): Τέλος οι άσκοπες μετακινήσεις και οι δημόσιες συναθροίσεις 10 ατόμων και άνω! | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΕΥΧΕΣ 2024
 

Νέες απαγορεύσεις από την Πέμπτη (19/3): Τέλος οι άσκοπες μετακινήσεις και οι δημόσιες συναθροίσεις 10 ατόμων και άνω!

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα για τον κορονοϊό που ανακοινώθηκαν θα απαγορεύονται πλέον οι συναθροίσεις 10 ατόμων και άνω από την Πέμπτη (19-03-2020) και η τιμωρία για την παραβίαση του μέτρου θα είναι χρηματικό πρόστιμο ύψους 1.000 ευρώ...

Πιο συγκεκριμένα, από αύριο απαγορεύονται οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις με συμμετοχή 10 ή περισσότερων ατόμων, με κύρωση διοικητικού προστίμου 1.000 ευρώ ανά πρόσωπο και περίπτωση, ανεξαρτήτως τυχόν άλλων ευθυνών, ιδίως ποινικών, ανακοίνωσε κατά τη σημερινή ενημέρωση για την πανδημία του κορονοϊού, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Όσον αφορά στις επιχειρήσεις, είπε πως οφείλουν να λειτουργούν μέσω τηλεργασίας, ενώ όπου από τη φύση της επιχείρησης δεν είναι δυνατή η τηλεργασία, οι επιχειρήσεις θα πρέπει να λειτουργούν με το απολύτως αναγκαίο προσωπικό εκ περιτροπής, τηρώντας αυστηρά την αναγκαία απόσταση μεταξύ των εργαζομένων.

Περιορισμοί στη μετακίνηση εκτός σπιτιού

Νέους περιορισμούς στη μετακίνηση εκτός σπιτιού, εκτός από τους περιορισμούς στις δημόσιες συναθροίσεις, ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Η κυκλοφορία εκτός σπιτιού πρέπει να περιοριστεί στο ελάχιστο και για συγκεκριμένους λόγους.

Αποδεκτές εξαιρέσεις υπάρχουν αποκλειστικά για την μετάβαση στην εργασία, επίσκεψη στο γιατρό, μετάβαση σε κατάστημα προμηθειών τροφίμων , μετάβαση σε ταχυδρομείο για την απολύτως αναγκαία αλληλογραφία, μετάβαση στην τράπεζα, μετάβαση σε πρατήριο καυσίμων , κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που αποδεδειγμένα βρίσκονται σε ανάγκη, σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας απαρέγκλιτα την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρων και την κίνηση με κατοικίδιο ζώο.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA