Σαρώνει ο κοροναϊός στην Ιταλία: Πάνω από 360 νεκροί και 7.375 κρούσματα - 15 εκατ. άτομα σε καραντίνα! | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Σαρώνει ο κοροναϊός στην Ιταλία: Πάνω από 360 νεκροί και 7.375 κρούσματα - 15 εκατ. άτομα σε καραντίνα!

Ο απολογισμός των νεκρών στην Ιταλία λόγω του κορονοϊού ανέρχεται στους 366, ενώ ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αυξήθηκε στα 7.375...

Μέσα σε μία μέρα έχασαν τη ζωή τους άλλοι 133 άνθρωποι, ενώ 622 ασθενείς έχουν ιαθεί. Τα κρούσματα του τελευταίου 24ωρου είναι 1.314. Σε μονάδες εντατικής θεραπείας των νοσοκομείων έχουν εισαχθεί 650 ασθενείς.

Το 73% των θανόντων ζούσε στην Λομβαρδία. Συνολικά, 3.557 ασθενείς έχουν εισαχθεί σε δημόσια νοσοκομεία, ενώ 2.180 είναι σε κατ΄οίκον περιορισμό.

Η κυβέρνηση της Ιταλίας έθεσε την Κυριακή (08-03-2020) το ένα τέταρτο του πληθυσμού της σε καραντίνα. Τα μέτρα περιορισμού, που θα ισχύσουν ως την 3η Απριλίου, εκτείνονται σε τεράστια έκταση της βόρειας Ιταλίας, από το Μιλάνο, την οικονομική πρωτεύουσα, ως τη Βενετία, τουριστικό μαγνήτη.

Οι 15 και πλέον εκατομμύρια Ιταλοί που ζουν σε αυτές τις περιοχές θα δουν τις μετακινήσεις τους να περιορίζονται δραστικά.

Η ιταλική κυβέρνηση κλείνει τα μουσεία, τα θέατρα, τους κινηματογράφους και άλλες αίθουσες θεαμάτων σε ολόκληρη την επικράτειά της για να αντιμετωπίσει τη διάδοση του κορωνοϊού, σύμφωνα με διάταγμα που υπογράφηκε από τον Πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε.

Λουκέτο βάζουν οι κινηματογράφοι, τα θέατρα, τα μουσεία, οι παμπ, οι αίθουσες παιγνιδιών, οι σχολές χορού, οι ντισκοτέκ και άλλοι παρόμοιοι χώροι στο σύνολο της εθνικής επικράτειας θα παραμείνουν κλειστά μέχρι τις 3 Απριλίου, σύμφωνα με το κείμενο που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της κυβέρνησης.

Δεν θα τελούνται γάμοι ούτε κηδείες σε εκκλησιαστικούς χώρους.

Η Συνέλευση Καθολικών Επισκόπων Ιταλίας, στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων κατά του κορονοϊού, αποφάσισε ότι όλες οι λειτουργίες θα σταματήσουν σε όλες τις εκκλησίες της χώρας μέχρι τις 3 Απριλίου.

«Θα υιοθετήσουμε σκληρή στάση με όποιον δεν σέβεται τους κανόνες», δήλωσε ο Υπουργός Yγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA