Σπάνια επιπλοκή του κορονοϊού σκότωσε τον 42χρονο Γερμανό καθηγητή στη Κρήτη (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Σπάνια επιπλοκή του κορονοϊού σκότωσε τον 42χρονο Γερμανό καθηγητή στη Κρήτη (ΦΩΤΟ)

Ο Γερμανός καθηγητής, που απεβίωσε σε ηλικία μόλις 42 ετών στο νοσοκομείο του Ηρακλείου Κρήτης, υπέστη ένα σπάνιο μεν, αλλά γνωστό σύνδρομο-σοκ από τη δράση του κορονοϊού, με αποτέλεσμα να πεθάνει από οξεία πνευμονική εμβολή ή αλλιώς από μαζική θρόμβωση των πνευμονικών αγγείων...

Πρόκειται για μία επιπλοκή, η οποία δυστυχώς είναι μη διαχειρίσιμη όταν εμφανιστεί. Μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, το οποίο ενδεχομένως να μην ξεπερνά τη μισή ώρα, οι πνεύμονες του ανθρώπου παρουσιάζουν πλήρη θρόμβωση των αγγείων, με αποτέλεσμα να μην είναι πλέον δυνατή η αποστολή οξυγονωμένου αίματος από την καρδιά στα ζωτικά όργανα.

Δηλαδή ο ασθενής μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα έχει υποστεί πλήρη κατάρρευση όλων των συστημάτων, κεντρικών και περιφερειακών, που τον διατηρούν στη ζωή. Ο συγκεκριμένος ασθενής, όταν εισήχθη στο νοσοκομείο προσβεβλημένος από τον κορονοϊό, παρουσίασε στις αιματολογικές εξετάσεις του υψηλά ποσοστά φεριτίνης στο αίμα.

Το στοιχείο αυτό αναφέρεται ως επιπλέον πληροφορία από τον διοικητή του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ) και καθηγητή γενικής χειρουργικής Γιώργο Χαλκιαδάκη, ο οποίος μίλησε στο zougla.gr για την περίπτωση αυτή που προβληματίζει τους ειδικούς, δεδομένου ότι ο Γερμανός καθηγητής δεν υπέφερε από κανένα υποκείμενο νόσημα.

Ειδικότερα, σε συνέντευξή του στο zougla.gr ο Γ. Χαλκιαδάκης ανέφερε ότι ο καθηγητής κατέληξε από θρόμβωση των πνευμονικών αγγείων, ενώ χαρακτήρισε το περιστατικό σπάνιο και ξαφνικό.

«Πρόκειται για σπάνιο περιστατικό. Οι άνθρωποι αυτοί που έχουν αυξημένη φεριτίνη είναι για μας υποψήφιοι να κάνουν θρομβώσεις. Ήταν πολλή. Το πρωί της 25ης Μαρτίου κάναμε ειδική εξέταση στα αγγεία των πνευμόνων και η κατάσταση ήταν φυσιολογική. Κάποιες ώρες όμως μετά τα αγγεία ήταν βουλωμένα» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Παράλληλα, σημείωσε πως, σύμφωνα με το οικογενειακό περιβάλλον του θύματος, ο καθηγητής δεν είχε υποκείμενο νόσημα. 
 
«Είχε λίγο πυρετό πριν φύγει από τη Γερμανία για να έρθει στην Ελλάδα. Τα συμπτώματα μετά αυξήθηκαν», πρόσθεσε.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA