Τι προβλέπει το απόρρητο σχέδιο «Άρτεμις» για τον κορονοϊό | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Τι προβλέπει το απόρρητο σχέδιο «Άρτεμις» για τον κορονοϊό

Κλιμακώνονται οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της διαχείρισης του κορονοϊού...

Η επικαιροποίηση των μέτρων ανάλογα με τον ρυθμό εξάπλωσης του ιού συζητείται καθημερινά και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, σε νέα φάση εισέρχεται το απόρρητο σχέδιο «Άρτεμις» για την αντιμετώπιση του κοροναϊού στη χώρα μας.

Σύμφωνα με αυτό, προβλέπεται η λειτουργία τριών επιχειρησιακών κέντρων -υπό τον συντονισμό της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Το πρώτο θα είναι στην Πυροσβεστική στο Χαλάνδρι, όπου θα υπηρετούν 70 αξιωματικοί, οι οποίοι παρακολούθησαν ειδικό πρόγραμμα τις τελευταίες εβδομάδες, και θα δίνουν οδηγίες για την τήρηση της καραντίνας.

Το δεύτερο κέντρο θα είναι στην Κατεχάκη, στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και θα λειτουργεί ως εποπτικό κέντρο.

Το τρίτο κέντρο θα δημιουργηθεί στον 2ο όροφο της ΓΑΔΑ και θα λειτουργεί ως κέντρο «ιχνηλάτησης», ενώ θα στελεχώνεται από αστυνομικούς και πυροσβέστες.

Επιπλέον, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, με βάση τα δεδομένα για την γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων, θα μπορεί να ενεργοποιήσει σχέδια για την δημιουργία- εφόσον χρειαστεί- υπαίθριων ή πλωτών νοσοκομείων σε περιοχές όπου τα κρούσματα είναι πολλαπλάσια των διαθέσιμων κλινών σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA