Αλαλούμ με τις εκκλησίες: Άλλα είπε ο Χαρδαλιάς και άλλα ο Πέτσας... (ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Αλαλούμ με τις εκκλησίες: Άλλα είπε ο Χαρδαλιάς και άλλα ο Πέτσας... (ΒΙΝΤΕΟ)

Διολισθήσεις και αντιφατικά μηνύματα από την κυβέρνηση μετά τη χθεσινή ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου που ανακοίνωνε ότι οι Εκκλησίες την Μεγάλη Εβδομάδα θα είναι ανοιχτές για δύο ώρες καθημερινά και τέσσερις την Μεγάλη Παρασκευή...

Ο εκπρόσωπος μάλιστα της Εκκλησίας, Μητροπολίτης Ιερόθεος ενημέρωνε χθες τους πολίτες από τα κανάλια ότι θα διασφάλιζε να μην υπάρξει συνωστισμός.

Στη συνέχεια υπήρξε αναδίπλωση και η Ιερά Σύνοδος αναθεώρησε και με διορθωτική εγκύκλιο που ακολούθησε έλεγε ότι οι εκκλησίες θα έμεναν ανοιχτές για αυτές τις ώρες μόνο για τους κληρικούς.

Εύλογα ερωτήματα βέβαια γεννιούνταν γιατί οι εκκλησίες είναι ήδη ανοικτές για τους κληρικούς!

Τη σύγχυση έκανε ακόμα μεγαλύτερη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτρας προτρέποντας τον κόσμο να παρανομήσει στην ουσία αφού δεν υπάρχει αριθμός για αντίστοιχη μετακίνηση.

Σε σχετική ερώτηση απάντησε: «Όσον αφορά το ωράριο των εκκλησιών εξετάζουμε διάφορα θέματα ώστε να μην υπάρξει κανένας συνωστισμός υπενθυμίζοντας βέβαια πάντα ότι δεν υπάρχει ειδική πρόβλεψη για μετακινήσεις στις εκκλησίες αλλά παρεμπιπτόντως μπορεί κάποιος όταν κάνει κάποια άλλη έξοδο από το σπίτι του. Για τους άλλους λόγους που δικαιολογεί αυτή την έξοδο να μπορέσει να εφαρμόσει αυτό που λέμε ατομική λατρεία περνώντας και από την εκκλησία της ενορίας του».

Τελικά στην ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νϊκος Χαρδαλιάς ξεκαθάρισε ότι οι εκκλησίες θα παραμείνουν κλειστές από τους πιστούς.

Ένα σήριαλ που προφανώς κρύβει πολύ παρασκήνιο ...

Δείτε τι ανέφερε πριν τις δηλώσεις Χαρδαλιά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος:

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA