Γ. Γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής: Η Ευβοιώτισσα Σοφία Νικολάου έδωσε 24.800 ευρώ για δημόσιες σχέσεις σε ιδιοκτήτρια ειδησεογραφικού site της Εύβοιας (ΕΓΓΡΑΦΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Γ. Γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής: Η Ευβοιώτισσα Σοφία Νικολάου έδωσε 24.800 ευρώ για δημόσιες σχέσεις σε ιδιοκτήτρια ειδησεογραφικού site της Εύβοιας (ΕΓΓΡΑΦΟ)

Άλλη μια σύμβαση αρκετών χιλιάδων ευρώ με απευθείας ανάθεση από την Ευβοιώτισσα Γενική Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφίας Νικολάου...

Όπως αποκάλυψε το αθηναϊκό efsyn.gr (εφημερίδα των συντακτών), μετά τις απευθείας αναθέσεις των απεντομώσεων και προμήθειας καθαριστικών στις νεοσύστατες ως προς το αντικείμενο αυτό εταιρείες, με συμβάσεις συνολικής αξίας 739.000 ευρώ, μια νέα σύμβαση που δεν έχει καμία σχέση με την πανδημία υπογράφτηκε στις 15.4.2020 χωρίς διαγωνισμό, δεδομένου ότι –συμπτωματικά– ήταν κατά τι μικρότερη από τις 25.000 ευρώ που είναι το όριο των απευθείας συμβάσεων. Η απόφαση είναι δημοσιευμένη στη «Διαύγεια» και η σύμβαση στο ΚΗΜΔΣ.

Αντικείμενο της σύμβασης «η δέσμευση ποσού 24.800 ευρώ (με ΦΠΑ) για την παροχή υπηρεσιών διαχείρισης θεμάτων που αφορούν τις δημόσιες σχέσεις του γραφείου της Γενικής Γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής. Ειδικότερα οι υπηρεσίες αφορούν την προβολή δράσεων της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής, την προώθηση αλλά και συμβουλές-προτάσεις σε θέματα επικοινωνίας, των θεμάτων ημερήσιας διάταξης με σκοπό να προβληθούν ευρέως όλες οι δράσεις της». Το έργο ανατέθηκε στην ανάδοχο Ρέτσα Σταματία, με έδρα τα Κριεζά Εύβοιας, ΑΦΜ... ΔΟΥ Κύμης.

Πρόκειται για ιδιοκτήτρια ειδησεογραφικού site στην Εύβοια.

Το σχετικό στιγμιότυπο από την σύμβαση:
Δείτε ΕΔΩ ολόκληρη την απόφαση στη «Διαύγεια».

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι πέρα από αυτήν καθ’ εαυτήν τη σύμβαση, υπάρχει μία παράγραφος που ξεκαθαρίζει ότι εάν η Σοφία Νικολάου για οποιονδήποτε λόγο παυθεί από τη θέση της, τότε η σύμβαση παύει να ισχύει. 

«Σε περίπτωση λήξης-παύσης της θητείας της Γενικής Γραμματέως Σοφίας Νικολάου πριν την 31-12-2020 (χρονική λήξη της σύμβασης), η Ανάδοχος πέραν της αμοιβής για τις υπηρεσίες που έχουν εκτελεστεί μέχρι τον χρόνο λήξης-παύσης της θητείας της Γενικής Γραμματέως, δεν δικαιούται να λάβει κανένα επιπλέον ποσό ως αποζημίωση». Με το εδάφιο αυτό αποδεικνύεται εκτός των άλλων ότι η σύμβαση αφορά καθαρά την προσωπική προβολή της Σοφίας Νικολάου και όχι εν γένει της γραμματείας που έχει επιφορτιστεί με την ευθύνη ολόκληρου του σωφρονιστικού συστήματος.

Το δημοσίευμα της efsyn.gr αναφέρει μεταξύ άλλων:

Αναζητώντας τη συγκεκριμένη ανάδοχο από τα στοιχεία που αναγράφονται στη σύμβαση, διαπιστώσαμε ότι είναι δημοσιογράφος σε τοπικά ΜΜΕ της Εύβοιας όπου και φαίνεται να κατοικεί και συνεργάζεται με δημόσιους φορείς της περιοχής (π.χ. επιμελητήριο). 

Ήταν υποψήφια βουλευτίνα της Ν.Δ. επί Σαμαρά το 2012 και το 2015. Μάλιστα τότε είχε καταθέσει μήνυση κατά του συνυποψηφίου της Σίμου Κεδίκογλου καθώς ο τελευταίος φερόταν να στέλνει SMS ως Ν.Δ. για να σταυρώσουν αυτόν στις εκλογές.  
Όμως η κυρία Ρέτσα έχει προϋπηρεσία και στον δημόσιο τομέα επί Ν.Δ. Είχε προσληφθεί ως σύμβουλος του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ και παράλληλα ήταν αποσπασμένη στο γραφείο του υφυπουργού-κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου.

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρο το δημοσίευμα της efsyn.gr.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA