Νέο Νοσοκομείο Χαλκίδας: Ετοιμάζεται να ανοίξει η ΜΕΘ χωρίς έμπειρους γιατρούς και εξειδικευμένο προσωπικό - Δείτε τι λένε οι ίδιοι οι εργαζόμενοι! | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΕΥΧΕΣ 2024
 

Νέο Νοσοκομείο Χαλκίδας: Ετοιμάζεται να ανοίξει η ΜΕΘ χωρίς έμπειρους γιατρούς και εξειδικευμένο προσωπικό - Δείτε τι λένε οι ίδιοι οι εργαζόμενοι!

Φουντώνει η φημολογία που θέλει τη ΜΕΘ του νέου Νοσοκομείου Χαλκίδας να ανοίγει σύντομα λόγω κορονοϊού, ενώ και συνδικαλιστές του νυν νοσοκομείου το επιβεβαιώνουν με τις δηλώσεις τους...

Ωστόσο τα ερωτήματα είναι πολλά καθώς δεν έχουν γίνει προσλήψεις έμπειρων γιατρών και εξειδικευμένου προσωπικού για να στελεχώσουν το νέο νοσοκομείο. Επίσης οι αναγνώστες ρωτούν τι γίνεται με τα έργα (ανασκαφές) που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Το να ανοίξει απλά η ΜΕΘ λοιπόν με ειδικευόμενους γιατρούς από το νυν νοσοκομείο και το ίδιο προσωπικό δεν λέει τίποτα...

Την ίδια ώρα εργαζόμενοι που συμμετέχουν στη Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας, τονίζουν με ανακοίνωση τους προς το EviaZoom.gr:

«Το σήριαλ ‘’νέο νοσοκομείο’’ έχει συνέχεια...
 
Με παλιούς και νέους πρωταγωνιστές που αγαπούν βέβαια τα φώτα της δημοσιότητας και δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό, να μας πείσουν με οποιονδήποτε τρόπο περνά από το χέρι τους, πως φροντίζουν για εμάς και το καλό του τόπου! 

Πώς αλλιώς θα εισπράξουν τα χειροκροτήματα που τόσο πολύ αποζητούν; 

Πώς θα αποδείξουν πως δικαίως βρίσκονται στη θέση που κατέχουν;
 
Πόσο αληθινό είναι όμως το έργο που παίζουν;
 
Γνωρίζουμε πολύ καλά πως το νέο νοσοκομείο θα έπρεπε να έχει παραδοθεί από ετών, αφού είναι έτοιμο και εξοπλισμένο με την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή αλλά πάντα υπήρχαν άλυτα ζητήματα, που ξαφνικά... λύθηκαν! Το νοσοκομείο θα ανοίξει άμεσα και μάλιστα ξεκινώντας από τη ΜΕΘ.
 
Όμως η ΜΕΘ (7 κλινών) για να τεθεί σε λειτουργία πρέπει να τηρεί κάποιες προυποθέσεις: 

Έμπειρο και εξειδικευμένο υγειονομικό προσωπικό με συγκεκριμένη αναλογία ασθενών ιατρών (1 προς 1) και ασθενών νοσηλευτών (4 προς 1). Επιπλέον τραυματιοφορέα, βοηθό θαλάμου, φυσικοθεραπευτή ανά 4 ασθενείς, τεχνολόγο ακτινολόγο όλο το 24ωρο, ειδική ομάδα καθαριότητας.
 
Πώς είναι εφικτό να γίνει αυτό και μάλιστα άμεσα; Με τα 17 άτομα νοσηλευτικό προσωπικό που τώρα, εν μέσω πανδημίας προσπαθούν να εκπαιδευτούν και με το ιατρικό προσωπικό που ακόμη αναμένεται; Αλήθεια..πώς θα λειτουργήσουν τα υπόλοιπα τμήματα; Με τις ελάχιστες προσλήψεις νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού σε σχέση με τις κενές οργανικές θέσεις και βάσει του παλιού οργανογράμματος και με ελαχιστότατες προσλήψεις ιατρικού προσωπικού; Ακόμη και αυτές οι νέες με το σταγονόμετρο προσλήψεις, είναι συμβασιούχων και έχουν ημερομηνία λήξης. Δε λείπουν βέβαια υποσχέσεις πως θα γίνουν μόνιμες, για να κρατώνται όμηροι οι εργαζόμενοι και μέσα στην ανασφάλεια.
 
Συναδέλφισσα,συνάδελφε
 
Αν και εργαζόμαστε σε επικίνδυνες και ανθυγιεινές συνθήκες εργασίας και μάλιστα με υποτυπώδη ατομικά μέσα προστασίας εν μέσω της πανδημίας, δεν υπαγόμαστε στα ΒΑΕ και μάλιστα πολλοί από εμάς στερούνται του ανθυγιεινού επιδόματος. Μάς σερβίρουν και το δώρο του Πάσχα ‘‘ως κερασάκι στην τούρτα’’ λες και δεν το δικαιούμαστε, για να είμαστε ευχαριστημένοι και να μη ζητάμε πολλά...
 
Φτάνει πια! Δε θα επιτρέψουμε να μας κλείσουν τα στόματα οι κύριοι της διοίκησης και της πλειοψηφίας του σωματείου που τα έχουν βρεί μεταξύ τους, αλλά δεν κάνουν τίποτε για τους εργαζόμενους. Αρνούνται ακόμη και ΔΣ να συγκαλέσουν λες και όλα τα ζητήματα που απασχολούν τους υγειονομικούς είναι λυμμένα! Ο ρόλος τους, μάς είναι γνωστός.
 
Γνωρίζουμε πολύ καλά και τα δικαιώματά μας, καθώς και αυτούς που τα τσάκισαν και εξακολουθούν να τα τσακίζουν. Είναι η πολιτική των προηγούμενων και της σημερινής κυβέρνησης που θέλουν την Υγεία ως εμπόρευμα και τα νοσοκομεία ως επιχειρήσεις ΑΕ. Ακόμη και τώρα που η κατάσταση είναι τόσο κρίσιμη για την υγεία του λαού, σφυρίζουν αδιάφορα στις απαιτήσεις των υγειονομικών για άμεση ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, ρίχνοντας το μπαλάκι στην ατομική ευθύνη του καθενός, αποποιώντας της δικής τους κρατικής ευθύνης.
 
Συναδέλφισσα,συνάδελφε
 
Αρνούμαστε να μείνουμε στο ίδιο έργο θεατές! Σε καλούμε σε κοινό αγώνα για όλα όσα δικαιούμαστε!
 
• Μαζικές προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού όλων των ειδικοτήτων για την πλήρη στελέχωση του νέου νοσοκομείου, ώστε να παρέχει υψηλού επιπέδου φροντίδα υγείας.
 
• Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και επικουρικών εργαζόμενων.
 
• Επέκταση του ανθυγιεινού επιδόματος, ένταξη στα ΒΑΕ και λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την προστασία και την ασφάλειά μας.
 
• Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Υγεία χωρίς καμία επιχειρηματική δράση».

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA