Σε Χαλκίδα, Αυλίδα και Κάρυστο: Κινητοποιήσεις σε super market από συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Σε Χαλκίδα, Αυλίδα και Κάρυστο: Κινητοποιήσεις σε super market από συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ (ΦΩΤΟ)

Σε super market της Χαλκίδας, της Αυλίδας και της Καρύστου βρέθηκαν το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης (15-04-2020) συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ που συμμετέχουν στις Ενώσεις Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Συνδικάτου Τροφίμων - Ποτών Εύβοιας και  Συνδικάτου Μετάλλου Εύβοιας...

Με εξόρμηση μέσα στα καταστήματα και στον κόσμο που βρέθηκε εκεί, πρόβαλαν άμεσα συγκεκριμένα μέτρα για τους εργαζομένους και τους καταναλωτές.

Να γίνεται το test σε όλους τους εργαζόμενους των σούπερ μάρκετ που παρουσιάζουν συμπτώματα ή είναι ύποπτα κρούσματα.

Να καλυφθούν άμεσα όλα τα κενά για κάθε πόστο, με πλήρες ωράριο και όχι με νέες απαράδεκτες εργασιακές σχέσεις λίγων ημερών, με χρονικό ορίζοντα τα τέλη Απρίλη.

Να μετατραπούν όλες τις συμβάσεις ημιαπασχόλησης σε θέσεις πλήρους απασχόλησης, με 8ωρο και 5ήμερο. Να γίνουν αορίστου όλες οι ορισμένου χρόνου συμβάσεις.

Να τηρούνται αυστηρά τα ωράρια εργασίας. Να εξασφαλίζεται ο αναγκαίος χρόνος ξεκούρασης ως απαραίτητη προϋπόθεση για την υγεία όλων των εργαζομένων.

Να τοποθετηθούν σε όλα τα καταστήματα τζάμια προστασίας στα ταμεία. Να υπάρχει αντισηπτικό δίπλα στο κάθε ταμείο και σε κεντρικά σημεία όλων των super market.

Να ισχύσουν τα μέτρα καραντίνας σε όσους έχουν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα σε όλους τους χώρους των super market, γραφεία, καταστήματα, αποθήκες.

Να δοθεί τώρα έκτακτο επίδομα ανθυγιεινής εργασίας.

Η παρέμβαση αυτή βρήκε πολύ θετική ανταπόκριση και στους εργαζόμενους και στον κόσμο που βρισκόταν στα καταστήματα.

Το σύνθημα που αποτυπώθηκε στο πανό της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας ήταν: «Στην πανδημία δεν μένουμε εκτεθειμένοι, διεκδικούμε άμεσα μέτρα προστασίας και υγείας».
 
ΔΕΙΤΕ ΕΙΚΟΝΕΣ:

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA