Ζεμπίλης: «Έτοιμα να λειτουργήσουν τα νέα ψηφιακά ακτινολογικά μηχανήματα σε Ιστιαία, Αλιβέρι, Μαντούδι, Ψαχνά, Χαλκίδα και Σκύρο» | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Ζεμπίλης: «Έτοιμα να λειτουργήσουν τα νέα ψηφιακά ακτινολογικά μηχανήματα σε Ιστιαία, Αλιβέρι, Μαντούδι, Ψαχνά, Χαλκίδα και Σκύρο»

«Έτοιμα να λειτουργήσουν τα νέα ψηφιακά ακτινολογικά μηχανήματα σε Ιστιαία, Αλιβέρι, Μαντούδι, Ψαχνά, Χαλκίδα και Σκύρο», λέει ο Θανάσης Ζεμπίλης...

Ο βουλευτής της ΝΔ τονίζει σε ανακοίνωση:

«Στο πλαίσιο σχετικής συνεδρίασης επιτροπής της Βουλής, παρουσία και του αρμόδιου Υφυπουργού Υγείας κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη, ο βουλευτής Θανάσης Ζεμπίλης είχε επισημάνει την ανάγκη αναβάθμισης, ενίσχυσης και στελέχωσης των δομών υγείας στο νομό Εύβοιας. 

Μεταξύ άλλων, ο Θ. Ζεμπίλης είχε αναφερθεί και στην σπουδαιότητα της άμεσης και κατά προτεραιότητα λειτουργίας των νέων ψηφιακών ακτινολογικών μηχανημάτων στα Κέντρα Υγείας Ιστιαίας, Αλιβερίου, Μαντουδίου, Ψαχνών, Χαλκίδας, καθώς και στο πολυδύναμο περιφερειακό ιατρείο Σκύρου, για τα οποία εκκρεμούσε η διενέργεια ελέγχου ακτινοπροστασίας, προκειμένου να ακολουθήσει η σχετική καταχώρηση στην αρμόδια αρχή ( Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας). Η κατάσταση αυτή είχε ως συνέπεια την ταλαιπωρία των πολιτών, που αναγκάζονταν να προσφεύγουν στα ιδιωτικά ακτινολογικά κέντρα. 

Σήμερα ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας εκφράζει την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι ολοκληρώθηκε ο επιτόπιος έλεγχος της ακτινοπροστασίας και της καλής και ασφαλούς λειτουργίας των ακτινολογικών μηχανημάτων των ανωτέρω κέντρων υγείας και ιατρείων, καθώς και ότι εκπαιδεύτηκε και επιμορφώθηκε το προσωπικό τους σε θέματα ακτινοπροστασίας από τον ειδικό ακτινοφυσικό ιατρικής, σύμφωνα με την ανάθεση παροχής υπηρεσιών από την διοίκηση της 5ης ΥΠΕ. 

Περαιτέρω, πρόθεση του Υπουργείου Υγείας είναι να προχωρήσει με κατεπείγουσες ενέργειες και στην πρόσληψη ειδικού επικουρικού ιατρικού προσωπικού (ακτινοδιαγνωστών), για την ενίσχυση των συγκεκριμένων υπηρεσιών. 

Έτσι, ενώ στις μέρες μας και στη μάχη κατά της πανδημίας ενδιαφέρουν κυρίως οι δομές της δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας υγειονομικής φροντίδας( κλινικές ΜΕΘ κλπ), ωστόσο η κυβέρνηση δεν παραγνωρίζει και την καθοριστική συμβολή της πρωτοβάθμιας φροντίδας για ένα ισχυρό και δωρεάν σύστημα δημόσιας υγείας».

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA