35 κρούσματα κορονοϊού σε οικισμό Ρομά της Λάρισας - Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 22:00 το βράδυ | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

35 κρούσματα κορονοϊού σε οικισμό Ρομά της Λάρισας - Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 22:00 το βράδυ

Θετικά βρέθηκαν 35 από τα 637 δείγματα για κορονοϊό σε οικισμό Ρομά, στην περιοχή της Νέας Σμύρνης στη Λάρισα...

Μετά την ανακοίνωση των δειγμάτων και των 35 θετικών κρουσμάτων, δρομολογούνται με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου τα κάτωθι μέτρα για την περιοχή:

- Απαγόρευση κυκλοφορίας από ώρα 22.00 έως 06.00 η οποία θα ισχύει από σήμερα 15-5-2020 και για 14 ημέρες. Επιτρέπεται η κυκλοφορία μόνο για σοβαρούς λόγους υγείας.

- Απαγόρευση συνάθροισης άνω των 10 ατόμων και αυστηρή επιτήρηση του μέτρου

- Υποχρεωτική χρήση μάσκας για όλους.

Οι πλανόδιοι μικροπωλητές οι εργαζόμενοι σε λαϊκές θα μπορούν να βγαίνουν από την περιοχή της Νέας Σμύρνης για εργασία εφόσον έχουν δύο (2) διαδοχικά αρνητικά τέστ, τα οποία θα επαναλαμβάνονται κάθε πέντε (5) ημέρες.

- Από την Περιφέρεια Θεσσαλίας θα διανεμηθούν μάσκες υφασμάτινες (1.500 τεμ) σε όλους και αντισηπτικά σε κάθε οικογένεια

- Σήμερα (15/5) οι Κ.ΟΜ.Υ. (Κινητές Ομάδες Υγείας) από τον Ε.Ο.Δ.Υ θα πραγματοποιήσουν δειγματοληψίες στους μικροπωλητές και στους υπόλοιπους που απουσίαζαν από την οικία τους τις προηγούμενες ημέρες καθώς και ιχνηλατήσεις θετικών κρουσμάτων.

-  Αρμόδια αρχή για τη διασφάλιση της εφαρμογής της παρούσας, τη διαπίστωση των παραβάσεων και την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων είναι η Ελληνική Αστυνομία και η Δημοτική Αστυνομία.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA