Ανάσταση και «Χριστός Ανέστη» τα μεσάνυχτα της Τρίτης - Πανηγυρική λειτουργία στις εκκλησίες | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Ανάσταση και «Χριστός Ανέστη» τα μεσάνυχτα της Τρίτης - Πανηγυρική λειτουργία στις εκκλησίες

Το βράδυ της Τρίτης (26-05-2020), οι πιστοί μπορούν να βιώσουν τις στιγμές της Αναστάσιμης Θείας Λειτουργίας που στερήθηκαν το Μεγάλο Σάββατο λόγω των περιοριστικών μέτρων που ίσχυαν τότε και της απόφασης της κυβέρνησης οι Θείες Λειτουργίες να τελούνται κεκλεισμένων των θυρών, χωρίς πιστούς...

Όπως έχει ανακοινωθεί από καιρό, θα τελεστεί η πανηγυρική αναστάσιμη παννυχίδα, η οποία τελείται κανονικά το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου. Συγκεκριμένα, με βάση την απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου (ΔΙΣ) από την 1η Απριλίου, 40 ημέρες μετά την Ανάσταση, η Εκκλησία θα γιορτάσει την απόδοση της εορτής, δηλαδή το τέλος της, κατά την οποία η Θεία Λειτουργία είναι ακριβώς η ίδια με αυτή της Αναστάσεως.

Οι πιστοί λοιπόν μπορεί να προσέλθουν στις εκκλησίες για τον εορτασμό της Αναστάσεως, ωστόσο δεν θα πρέπει να παραληφθεί ότι σε ισχύ βρίσκονται μέχρι τις 5 Ιουνίου τα ειδικά μέτρα για τον κορονοϊό που ισχύουν για τις εκκλησίες.

Συγκεκριμένα, για τους χώρους λατρείας που είναι άνω των 500 τ.μ., ο μέγιστος αριθμός είναι 50 άτομα. Για παράδειγμα, ένας χώρος λατρείας επιφάνειας 400 τ.μ. μπορεί να δεχτεί έως 30 πιστούς, ενώ ένας χώρος λατρείας επιφάνειας 800 ή 1000 ή 1.500 τ.μ., μπορεί να δεχτεί έως 50 άτομα, τα οποία οφείλουν να διατηρούν απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ τους.

Ακόμη, υπάρχει ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας, ενώ είναι υποχρεωτική η χρήση αντισηπτικού.

Σε περίπτωση λειτουργιών σε υπαίθριους χώρους αποσαφηνίζεται ότι ισχύουν οι γενικοί κανόνες περί δημοσίων υπεύθυνων συναντήσεων.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA