Δολοφονία Αφροαμερικανού: Απολύθηκαν και οι 4 αστυνομικοί μετά τη κατακραυγή - Φλέγεται η Αμερική (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Δολοφονία Αφροαμερικανού: Απολύθηκαν και οι 4 αστυνομικοί μετά τη κατακραυγή - Φλέγεται η Αμερική (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Η οργή από τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ έφτασε μέχρι την εξώπορτα του Λευκού Οίκου...

Σάλο στις ΗΠΑ και παρέμβαση από το FBI προκάλεσε η δολοφονία άοπλου Αφροαμερικανού μετά τη βίαιη προσαγωγή του από αστυνομικούς στη Μινεσότα όπου τον να πίεζαν στο λαιμό με τα γόνατα τους ενώ βρισκόταν με χειροπέδες στο οδόστρωμα.

Η φρικιαστική σκηνή εκτυλίχθηκε το βράδυ της περασμένης Δευτέρας και βιντεοσκοπήθηκε από περαστικούς που μάταια παρακαλούσαν τους αστυνομικούς να αφήσουν τον άτυχο Τζορτζ Φλόιντ. Στο βίντεο διακρίνεται ο άνδρας αυτός, πεσμένος μπρούμυτα στο έδαφος δίπλα στο περιπολικό, με έναν αστυνομικό να τον έχει ακινητοποιήσει βάζοντας το γόνατό του στον λαιμό του.
Για αρκετά λεπτά ο Φλόιντ διαμαρτύρεται ότι δεν μπορεί να αναπνεύσει, βογκάει και βαριανασαίνει, ενώ ο αστυνομικός του απαντάει να κάτσει ήσυχος. Ένας δεύτερος αστυνομικός κρατάει σε απόσταση τους περαστικούς που αρχίζουν να φωνάζουν όταν ο Τζορτζ Φλόιντ σταματάει να κινείται.

Ο Φλόιντ μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της πόλης όπου πέθανε λίγο αργότερα.

Παράλληλα, το νέο βίντεο που μεταδίδει το CNN.com, έχει ληφθεί από την αντίθετη γωνία και παρουσιάζει όχι μόνο τον Σόβιν, αλλά και άλλους δύο αστυνομικούς να έχουν γονατίσει επάνω στο σώμα του Φλόιντ.

ΒΙΝΤΕΟ


  Μετά την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικούς, ξέσπασε εξέγερση από πολίτες και διαδηλωτές στη Μινεάπολη της Μινεσότα αλλά και οι βίαιες διαδηλώσεις σε όλη την επικράτεια των Ηνωμένων Πολιτειών, σε σχεδόν τριάντα πόλεις.

Χιλιάδες διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους της πόλης στην οποία σημειώθηκε το περιστατικό, φωνάζοντας συνθήματα όπως «δεν μπορώ να ανασάνω», «βάλτε στη φυλακή τους λευκούς αστυνομικούς (KKKops)» και «συλλάβετε την αστυνομία». Οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν, μάλιστα, και πορεία προς το τοπικό αστυνομικό τμήμα πετώντας αντικείμενα και βάφοντας με σπρέι περιπολικά με αστυνομικούς να απαντούν με χρήση χημικών και βομβίδων κρότου-λάμψης. Μάλιστα αρκετοί έφτασαν και μέχρι την εξώπορτα του Λευκού Οίκου.
Ο δήμαρχος της Μινεάπολις Τζέικομπ Φρέι καταδίκασε με τον εντονότερο τρόπο αυτή τη «φρικιαστική» πράξη, κατηγορώντας τον αστυνομικό για «έλλειψη ανθρωπιάς».

Λάδι στη φωτιά ρίχνουν και οι δικαστικοί χειρισμοί για το θάνατο του Αφροαμερικανού, καθώς μόνο ένας από τους τέσσερις αστυνομικούς διώκεται για φόνο και μάλιστα εξ αμελείας. Όλα αυτά γίνονται ενώ ένα νέο βίντεο αποδεικνύει την άμεση εμπλοκή και των υπολοίπων.

Μόνο ο Ντέρεκ Σοβίν, που τον πατούσε στο λαιμό συνελήφθη και κατηγορείται για φόνο εξ αμελείας, ενώ η εγγύηση για να αφεθεί ελεύθερος ορίστηκε στις 500.000 δολάρια, χωρίς άλλον όρο.

Το σπίτι του αστυνομικού πολιορκείται από διαδηλωτές και φρουρείται από ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας ενώ δεν έλειψαν οι συγκρούσεις.

Η σύζυγός του Κέλι, δήλωσε σήμερα ότι υπέβαλε αίτηση διαζυγίου, διαχώρισε τη θέση της και συλλυπήθηκε την οικογένεια του θύματος.

Ο αρχηγός της αστυνομίας τόνισε ότι θα διεξαχθεί ομοσπονδιακή έρευνα για την υπόθεση αυτήν ενώ όπως έγινε γνωστό για το συγκεκριμένο περιστατικό απολύθηκαν και οι τέσσερις αστυνομικοί.

Στις δραματικές εξελίξεις παρενέβη ο πρώην πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, ζητώντας να αποδοθεί δικαιοσύνη.

ΒΙΝΤΕΟ




Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA