Εύβοια: Αυτές είναι οι οργανωμένες παραλίες που ανοίγουν από το Σάββατο (16/5) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Εύβοια: Αυτές είναι οι οργανωμένες παραλίες που ανοίγουν από το Σάββατο (16/5)

Λειτουργούν εκ νέου από το Σάββατο (16-05-2020) 515 οργανωμένες παραλίες της Ελλάδας με απόφαση της κυβέρνησης καθώς υπήρξαν φόβοι για συγχρωτισμό στις μη οργανωμένες παραλίες με δεδομένο ότι ήδη επικρατούν καλοκαιρινές θερμοκρασίες...

Στην επίσημη λίστα με τις 515 παραλίες, μόνο τρεις είναι στην Εύβοια. Πρόκειται για το Λευκαντί, τα Αστέρια και τις Αλυκές Δροσιάς, καθώς μόνο αυτές έχουν βραβευτεί με Γαλάζια Σημαία.

Όροι - Κανόνες λειτουργίας

Σε ελεγχόμενες ως προς την είσοδο οργανωμένες παραλίες, ο μέγιστος αριθμός λουόμενων είναι τα 40 άτομα ανά 1.000 τ.μ., και είναι υποχρεωτική η καταγραφή του αριθμού των παρευρισκόμενων.

Όσον αφορά στην απόσταση ανάμεσα στις ομπρέλες, η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των αξόνων των ομπρελών, ορίζεται στα 4 μέτρα, ενώ ορίζεται και η ελάχιστη απόσταση ενός μέτρου μεταξύ της περιμέτρου του σκιάστρου των δύο ομπρελών.

Σχετικά με τις ξαπλώστρες, επιτρέπονται μέχρι 2 ξαπλώστρες ανά ομπρέλα, με εξαίρεση τις οικογένειες με ανήλικα τέκνα. Επιπλέον, δύο ξαπλώστρες που βρίσκονται σε διαφορετικές ομπρέλες, πρέπει να απέχουν η μία από την άλλη τουλάχιστον 1,5 μέτρο.

Κυλικεία, αναψυκτήρια, καφέ μπαρ, λειτουργούν αποκλειστικά με διάθεση προϊόντων σε πακέτο take away. Τα προϊόντα τους πωλούνται μόνο συσκευασμένα και απαγορεύεται η παρασκευή τους στο χώρο. Επίσης, απαγορεύεται η διάθεση και πώληση αλκοολούχων ποτών.

Επιπλέον, δεν επιτρέπεται η ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στο χώρο λειτουργίας του καταστήματος. 

Η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των πελατών που περιμένουν να εξυπηρετηθούν, ορίζεται στο 1,5 μέτρο, ενώ υπάρχει ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας από τους εργαζομένους. Στα σημεία αυτά απαγορεύεται το delivery.

Δείτε ΕΔΩ τα πρόστιμα για τις παραβάσεις.

Ακολουθεί η επίσημη λίστα με τις 515 οργανωμένες παραλίες ανά νομό που ανοίγουν από το Σάββατο (16/5):


Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA