Η εταιρεία «FAMAR» μπαίνει στην παραγωγή αντισηπτικών | EviaZoom.gr - Εύβοια News
9 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ

Η εταιρεία «FAMAR» μπαίνει στην παραγωγή αντισηπτικών

Η εταιρεία θα δωρίσει το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής στο Υπουργείο Υγείας...

Η ανακοίνωση που εστάλη στο EviaZoom.gr αναφέρει:

Δεκτή από τον ΕΟΦ έγινε η αίτηση που υπέβαλε η Famar για άδεια παραγωγής υγρού αντισηπτικού χεριών, με σκοπό τη δωρεά του προϊόντος στο ελληνικό Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Η εταιρεία ανέλαβε τη χρηματοδότηση των πρώτων υλών, συμπεριλαμβανομένης της αλκοόλης, καθώς και το κόστος παραγωγής 8.000 λίτρων τα οποία θα διανέμονται σε δύο συσκευασίες, μπουκάλια των 400 ml με αντλία και μπουκάλια των 50 ml με καπάκι, ώστε να διευκολύνεται τόσο η επαγγελματική όσο και η ιδιωτική χρήση.

Η εταιρεία θα δωρίσει το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής στο Υπουργείο Υγείας, ενώ θα προσφέρει σημαντικές ποσότητες στις κοινότητες γύρω από τα κεντρικά γραφεία και τις εγκαταστάσεις παραγωγής της στην Ελλάδα, καθώς και στους υπαλλήλους της και τις οικογένειές τους.

Tο προϊόν παράγεται σύμφωνα με τις προδιαγραφές του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Υπενθυμίζεται ότι η York Capital Management (York) και η Elements Capital Management (ECM) ολοκλήρωσαν την από κοινού εξαγορά των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων στη Νότια Ευρώπη της Famar, η οποία δραστηριοποιείται στην παραγωγή και την παροχή υπηρεσιών ανάπτυξης για τη βιομηχανία φαρμακευτικών προϊόντων, ειδών υγείας και καλλυντικών.

Η συναλλαγή που ολοκληρώθηκε στις 20 Μαρτίου, συμπεριλαμβάνει τις επιχειρησιακές εγκαταστάσεις της εταιρείας στην Ελλάδα, την Ισπανία και την Ιταλία, καθώς και τις δραστηριότητες διανομής στην Ελλάδα.

Επικεφαλής της νέας εταιρείας έχουν τοποθετηθεί ο Ίαν Κούπερ (CEO - Διευθύνων Σύμβουλος), ο Κώστας Ρεγγής (COO - Γενικός Διευθυντής) και ο Μάρνιξ Μπόργκουτς (προσωρινός CFO - Οικονομικός Διευθυντής). Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου τοποθετήθηκε ο Τζεφ Μορόντ.

Όπως δήλωσε εκπρόσωπος της Famar: «Η κίνηση αυτή είναι μέρος του προγράμματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης για την οποία έχουν δεσμευτεί τόσο η νέα διοίκηση όσο και ιδιοκτήτες της FAMAR».

Βίντεο - ΡεπορτάζΟΜΙΛΟΣ ΗΡΑΚΛΗΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα