Καταγγελία για ξυλοδαρμό πολίτη από αστυνομικούς επειδή τον πέρασαν για Πακιστανό (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Καταγγελία για ξυλοδαρμό πολίτη από αστυνομικούς επειδή τον πέρασαν για Πακιστανό (ΦΩΤΟ)

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει ο φερόμενος αναίτιος ξυλοδαρμός ενός 38χρονου Κρητικού από άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ, επειδή τον πέρασαν για…Πακιστανό...

Όπως κατήγγειλε στο candiadoc.gr, o 38χρονος από το Ηράκλειο, ενώ επέστρεφε από την δουλειά του, τον σταμάτησαν δυο αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ στην περιοχή της Αμμουδάρας στη Κρήτη, φωνάζοντάς του «Πακιστανέ σταμάτα»!

Εκείνος δεν έδωσε σημασία καθώς θεώρησε ότι δεν απευθύνονταν σ’ αυτόν, αλλά αμέσως μετά οι άνδρες της ΔΙΑΣ έφτασαν πλάι του φωνάζοντας “Πακιστανέ κάνε στην άκρη αλλιώς θα σε γκρεμίσουμε”.

Όπως είπε, τον χτύπησαν στο πρόσωπο, του πέρασαν χειροπέδες και τον ξαναχτύπησαν ενώ ήταν πεσμένος. Ανάλογη αγριότητα έδειξαν οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ και στο ΑΤ Μαλεβιζίου, όπου τον μετέφεραν, τον έγδυσαν, τον χτύπησαν στα γεννητικά όργανα και τον απείλησαν, όταν τους είπε ότι θα τους μηνύσει, ότι “θα τον βρουν έξω”!

Ο 38χρονος το πρωί της Πέμπτης (21-05-2020) αναμένεται να εξεταστεί από ιατροδικαστή, όπως αναφέρει το cretalive.gr, και έχει ήδη καταβάλει μήνυση.

Σύμφωνα με τους δικηγόρους του, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη βρίσκεται σε άμεση επικοινωνία με την οικογένειά του στους οποίους είπε μάλιστα πως «η υπόθεση θα διερευνηθεί σε βάθος, καμία ανοχή στην αστυνομική βία».
 
Και τον έδειραν και του κάνουν μήνυση

Σημειώνεται ότι σε βάρος του 38χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για διάφορα αδικήματα όπως για βία κατά υπαλλήλου, εξύβριση, απειλή, παράβαση του νόμου περί οπλοφορίας κλπ, παραπέμφθηκε να δικαστεί ενώπιον του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου και η υπόθεση αναβλήθηκε για τα τέλη Οκτωβρίου.

Ως προς το αδίκημα της οπλοφορίας, οι δικηγόροι τονίζουν ότι οι αστυνομικοί βρήκαν ένα ψαλίδι κοπής υφασμάτων και δύο εξαρτήματα ηλεκτρικού εργαλείου (εργαλεία της δουλειάς) και τα «βάπτισαν» όπλα.

Από την τοπική ΕΛΑΣ διατάχθηκε ΕΔΕ ενώ αυτό που κατέστη σαφές είναι ότι θα κινηθούν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την ανάδειξη των πραγματικών περιστατικών χωρίς καμία προσπάθεια συγκάλυψης, όπως υπογραμμίζεται.

Θα εξεταστούν όλα τα στοιχεία, καταθέσεις, μαρτυρίες, βιντεοληπτικό υλικό, ιατροδικαστική προκειμένου να εξαχθεί ένα ασφαλές πόρισμα.

Αστυνομικοί της ΔΙΑΣ οι οποίοι κατονομάζονται ως δράστες του ξυλοδαρμού, σκοπεύουν επίσης να κινηθούν νομικά και να υποβάλουν μήνυση σε βάρος του 38χρονου. Υποστηρίζουν ότι δεν χτύπησαν τον καταγγέλλοντα, ζήτησαν να υποβληθεί σε έλεγχο και εκείνος αρνήθηκε.

Για το πώς προκλήθηκαν οι εκδορές και οι μώλωπες, δεν μπορούν να δώσουν εξήγηση, εμμένοντας ότι δεν τον γρονθοκόπησαν, όπως τους κατηγορεί. Μάλιστα σχολιάζουν ότι θα ήταν ανόητοι να ξυλοκοπήσουν έναν πολίτη απογευματινές ώρες σε έναν κεντρικό δρόμο με αυτόπτες μάρτυρες. 


Πληροφορίες: candiadoc.gr και cretalive.gr

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA