Νέες διευκρινίσεις από τον Χαρδαλιά: Που θα είναι τελικά υποχρεωτική η μάσκα - Δεν θα κινδυνεύουν με πρόστιμο οι πελάτες στα καταστήματα! (ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Νέες διευκρινίσεις από τον Χαρδαλιά: Που θα είναι τελικά υποχρεωτική η μάσκα - Δεν θα κινδυνεύουν με πρόστιμο οι πελάτες στα καταστήματα! (ΒΙΝΤΕΟ)

Μετά το μπέρδεμα, ο Νίκος Χαρδαλιάς έδωσε νέες διευκρινίσεις το απόγευμα του Σαββάτου (02-05-2020)...

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας διευκρίνισε πού και για ποιους τελικά θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας από τη Δευτέρα (04-05-2020).

Όπως είπε, η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική στα εξής μέρη:

Για τους πολίτες: Στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στα ταξί, στα ασανσέρ, στα νοσοκομεία, στα ιατρεία και τα διαγνωστικά κέντρα. Σε όλους τους άλλους χώρους θα υπάρχει αυστηρή σύσταση για χρήση μάσκας, αλλά δεν είναι υποχρεωτική.

Για τους εργαζόμενους: Στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στα ταξί, στα super market, στα καταστήματα τροφίμων που διαχειρίζονται μη τυποποιημένα τρόφιμα, στα νοσοκομεία, τα διαγνωστικά κέντρα, τα ιατρεία, τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής. Σε όλους τους άλλους χώρους θα υπάρχει αυστηρή σύσταση για χρήση μάσκας, αλλά δεν είναι υποχρεωτική.

Το πρόστιμο σε όποιον δεν τηρεί το μέτρο θα είναι 150 ευρώ για κάθε παράβαση.

«Πολίτες και κρατικός μηχανισμός προετοιμαζόμαστε για τη νέα καθημερινότητά μας, που θα είναι πιο σύνθετη, καθώς η σταδιακή άρση των μέτρων δεν πρέπει να θέσει σε κίνδυνο ό,τι έχουμε πετύχει μέχρι σήμερα. Τη Δευτέρα περνάμε στη δεύτερη φάση με τον αόρατο εχθρό πάντα παρόντα. Να μην πιστεύουν κάποιοι ότι από τη Δευτέρα τελειώσαμε με τον κορονοϊό. Θα πρέπει να τηρούμε πιστά τους κανόνες που διέπουν τη νέα μας καθημερινότητα, ζούμε πρωτόγνωρες και ευμετάβλητες καταστάσεις», επισήμανε και πρόσθεσε:

«Προσπαθούμε, προετοιμαζόμαστε έτσι ώστε το σύστημα υγείας να μπορεί και στη νέα φάση να αντιμετωπίσει την κατάσταση» υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι η κατάσταση παραμένει κρίσιμη και η εκ μέρους μας η παραμονή μας σε εγρήγορση και επιφυλακή είναι επιβεβλημένη.
 
ΒΙΝΤΕΟ

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA