Μεγάλο κύκλωμα στην Αστυνομία: 106.410 τηλεφωνικές συνομιλίες στην απόρρητη έρευνα της ΕΥΠ - Ούτε ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ δεν έχει ενημέρωση | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Μεγάλο κύκλωμα στην Αστυνομία: 106.410 τηλεφωνικές συνομιλίες στην απόρρητη έρευνα της ΕΥΠ - Ούτε ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ δεν έχει ενημέρωση

Συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τη δράση ενός από τα ισχυρότερα εγκληματικά κυκλώματα φέρει στο φως της δημοσιότητας έρευνα της ΕΥΠ που κράτησε για μια ολόκληρη τριετία...

Ο κοριός και τα κλιμάκια της ΕΥΠ αποκωδικοποίησαν όλους τους πυλώνες της πανίσχυρης μαφίας στην Αστυνομία που είχε εξασφαλίσει τον απόλυτο έλεγχο σε πορνεία, ναρκωτικά και παράνομο τζόγο.

Στην κορυφή της εγκληματικής συμμορίας φιγουράρουν εν ενεργεία και απόστρατοι αστυνομικοί καθώς, γνωστοί δικηγόροι, ακόμη και πολιτικοί.

Χαρακτηριστικό είναι ότι η ΕΥΠ έχει καταγράψει 106.410 τηλεφωνικές κλήσεις και η έρευνα είναι άκρως απόρρητη και δεν έχουν γνώση υψηλά στελέχη της αστυνομίας ακόμη και ο ίδιος ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, ο οποίος ζήτησε να ενημερωθεί για το κύκλωμα.

Είναι σαφές το κύκλωμα έχει πλοκάμια αρκετά ψηλά και γιαυτό χειρίζονται την υπόθεση αποκλειστικά η ΕΥΠ και ο Άρειος Πάγος.

Οι παρακολουθήσεις ξεκίνησαν το 2015, επί διοίκησης Γιάννη Ρουμπάτη, στην ΕΥΠ.

Κομβικό ρόλο στη συμμορία είχαν γνωστοί νονοί της νύχτας και αστέρες του υποκόσμου.

Η δομή της εγκληματικής οργάνωσης αποτελεί πιστή αντιγραφή της ιταλικής Καμόρα.

Βέβαια το κυρίαρχο στοιχείο της έρευνας αποτελεί η διαπλεκόμενη σχέση ανάμεσα στο οργανωμένο έγκλημα και τους επίορκους αστυνομικούς.

Η δράση της μαφίας, σύμφωνα με τις χιλιάδες σελίδες της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί από τις παρακολουθήσεις και τις υποκλοπές ήταν η παροχή προστασίας.

Στις κασέτες ακούγονται ακόμη συνομιλίες πολιτικών με αστυνομικούς που συμμετείχαν στο κύκλωμα και με ποινικούς. 


Σχεδόν όλοι οι παράνομοι και νόμιμοι οίκοι ανοχής πλήρωναν σε μηνιαία βάση ένα μεγάλο ποσό, προκειμένου να εξασφαλίσουν ασυλία από την αστυνομία.

Το ίδιο συνέβαινε και με τις παράνομες λέσχες και τα καταστήματα ηλεκτρονικού τζόγου.

Η συμμορία είχε επεκτείνει τη δράση της ακόμα και σε εκβιασμούς.

Είχε τοποθετήσει κάμερες σε ξενοδοχεία, καταγράφοντας ζευγάρια και στη συνέχεια χρησιμοποιούσε το υλικό για εκβιασμούς.

Τα ποσά που εισέπραττε από προστασία τα επένδυε σε διάφορα καταστήματα.

Μέχρι και το κυλικείο της Βουλής διαπραγματευόταν με έναν βουλευτή, ο οποίος θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις για την εμπλοκή του στη συμμορία.

Ασπίδα προστασίας της συμμορίας αποτελούσαν απόστρατοι και εν ενεργεία αστυνομικοί.

Μάλιστα κάποιοι αστυνομικοί ήταν επιφορτισμένοι και με την ασφάλεια γνωστών μαφιόζων.

Δύο από αυτούς είχαν εντοπιστεί, όταν πρόσφατα εκτελέστηκε ένας από τους γνωστούς νονούς του υποκόσμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες μέσα στις επόμενες μέρες οι εξελίξεις στην υπόθεση θα είναι καταιγιστικές και αναμένονται προφυλακίσεις αλλά και νέες αποκαλύψεις για τη δράση που είχε αναπτύξει η συμμορία.

Η δικογραφία φέρνει στο φως και τις συναλλαγές της μαφίας με προαγωγούς εμπόρους ναρκωτικών και νονούς του παράνομου τζόγου.

Καταγράφονται επακριβώς τα ποσά που πλήρωναν σε μηνιαία βάση για προστασία οι οίκοι ανοχής τα λεγόμενα στούντιο, τα παράνομα μαγαζιά με φρουτάκια και άλλες επιχειρήσεις της νύχτας που πλήρωναν προστασία στη μαφιόζικη οργάνωση.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA