«Θωρακίζονται» Αιγαίο και Σκύρος: Η απάντηση στα υπερσύγχρονα Τουρκικά drones (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
9 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ

«Θωρακίζονται» Αιγαίο και Σκύρος: Η απάντηση στα υπερσύγχρονα Τουρκικά drones (ΦΩΤΟ)

Το φθινόπωρο φτάνουν στην Ελλάδα και έως τα τέλη του χρόνου τα Ισραηλινά μη επανδρωμένα UAV ''HERON'' αναμένεται να έχουν αναλάβει ήδη επιχειρησιακή δράση στο Αιγαίο αλλά και στον 'Εβρο...

Στο Ελληνικό επιτελείο επικρατεί πυρετός προετοιμασιών προκειμένου τα «HERON» τα οποία αποκτήθηκαν πρόσφατα από το Ισραήλ με τη μέθοδο leasing για τρία χρόνια έναντι 39 εκ. ευρώ να φτάσουν το συντομότερο δυνατό στη χώρα μας και να ενταχθούν άμεσα στο Ελληνικό οπλοστάσιο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το πιθανότερο είναι να μεταφερθούν στη Σκύρο και στην 135 Σμηναρχία Μάχης αν και εξετάζεται και το ενδεχόμενο βάση των «HERON» να είναι η Λάρισα και η 110 Πτέρυγα Μάχης. Ωστόσο το μεγάλο πλεονέκτημα εάν τελικά αποφασιστεί τα UAV να επιχειρούν από τη Σκύρο είναι ότι θα βρίσκονται εγγύτερα στις περιοχές ενδιαφέροντος των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων οι οποίες δεν είναι άλλες από τα θαλάσσια σύνορα της χώρας στο Αιγαίο αλλά και οι κρίσιμες περιοχές Εθνικής κυριαρχίας. 
 
Επιπλέον τα «HERON» θα μπορούν να φτάνουν πιο γρήγορα και πάνω από τα χερσαία σύνορα της χώρας στον 'Έβρο. 
Η Σκύρος διαθέτει εγκαταστάσεις και φυσικά ασφάλεια που προσφέρουν τόσο τα μαχητικά επιφυλακής όσο και ο αντιαεροπορικοί πύραυλοι ''PATRIOT'' που έχουν αναπτυχθεί στην 135 Σμηναρχία Μάχης.

Τα «HERON» θα ανήκουν στην Πολεμική Αεροπορία ωστόσο η νέα Μοίρα αναμένεται να στελεχωθεί τόσο από αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού όσο και του Στρατού Ξηράς ενώ είναι πιθανό να υπάρχει σύνδεσμος και του Λιμενικού Σώματος ΕΛ.ΑΚΤ.

Στο ΓΕΕΘΑ υπάρχει ήδη έτοιμη μελέτη για τα UAV από το 2016 όταν ο νυν Αρχηγός Κωνσταντίνος Φλώρος ήταν διευθυντής του Α' Κλάδου ΓΕΕΘΑ στις Επιχειρήσεις. Μελέτη η οποία απλά αναπροσαρμόζεται σε όλα τα νέα δεδομένα.

Βίντεο - ΡεπορτάζΟΜΙΛΟΣ ΗΡΑΚΛΗΣ


ΠΕΔ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα