Δολοφονία δημοσιογράφου Σ. Γκιόλια: Ο Άρειος Πάγος παραπέμπει σε δίκη τον πρώην στρατηγό της ΕΛ.ΑΣ, Μανώλη Σφακιανάκη (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Δολοφονία δημοσιογράφου Σ. Γκιόλια: Ο Άρειος Πάγος παραπέμπει σε δίκη τον πρώην στρατηγό της ΕΛ.ΑΣ, Μανώλη Σφακιανάκη (ΦΩΤΟ)

Καταιγιστικές εξελίξεις και για την υπόθεση του δημοσιογράφου, Σωκράτη Γκιόλια που δολοφονήθηκε τα ξημερώματα της 19ης Ιουλίου 2010 έξω από το σπίτι του στην Ηλιούπολη...

Ο Γκιόλιας πυροβολήθηκε 16 φορές από μικρή απόσταση. Την ευθύνη ανέλαβε τότε η τρομοκρατική οργάνωση
«Σέχτα Επαναστατών» με προκήρυξή της που στάλθηκε στην εφημερίδα «Νέα» στις 27 Ιουλίου, ενώ, ως σήμερα, οι δράστες της επίθεσης παραμένουν ασύλληπτοι.

10 χρόνια μετά ο Άρειος Πάγος με αμετάκλητη απόφασή του παραπέμπει σε δίκη με την κατηγορία της κατάχρησης εξουσίας τον πρώην στρατηγό της ΕΛ.ΑΣ και Διευθυντή της Δίωξης Ηλεκτρονικού εγκλήματος, Μανώλη Σφακιανάκη.

Με αμετάκλητη απόφαση του Αρείου Πάγου ο Μανώλης Σφακιανάκης κατηγορείται σε βαθμό κακουργήματος. Όπως προκύπτει από την απόφαση του Ζ΄ Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου, ο κ. Σφακιανάκης ήταν στρατηγικός εταίρος με τον Σωκράτη Γκιόλια στο blog «Τroktiko».

Ήταν αυτός που τον ενημέρωνε για τις κινήσεις των διωκτικών αρχών και του υποδείκνυε μεθόδους, προκειμένου να αποφεύγει τους ελέγχους.

Όπως προκύπτει από τα πρακτικά της απόφασης είχε ενημερώσει τον Σωκράτη Γκιόλια 15 μέρες νωρίτερα για το συμβόλαιο θανάτου.

Το περίεργο είναι ότι ο Μανώλης Σφακιανάκης φέρεται να είχε ενημερώσει και τον εκλιπών Θέμο Αναστασιάδη ότι έχει υπογραφεί συμβόλαιο θανάτου εις βάρος του με αποτέλεσμα να φύγει μαζί με την οικογένειά του στην Ελβετία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα και με την εφημερίδα
«Kontra News» που έβγαλε το θέμα χωρίς να αναφέρει όνομα, ο Άρειος Πάγος αναφέρει ότι ο Σφακιανάκης ως επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενημέρωνε τον Γκιόλια ότι επίκειται έρευνα της υπηρεσίας της οποία ηγείτο στο σπίτι του, προκειμένου εκείνος να απομακρύνει τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές του και κάθε άλλο στοιχείο που θα μπορούσε να τον συνδέσει με την ιδιότητα του διαχειριστή του blog «troktiko».

Με άλλα λόγια, ο Σφακιανάκης εμφανιζόταν να ενημερώνει τον Γκιόλια για τις κινήσεις των διωκτικών αρχών και να του υποδεικνύει μεθόδους προκειμένου να αποφεύγει τους ελέγχους. Παράλληλα τον ενημέρωνε για τους κινδύνους που πιθανώς διέτρεχε.

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες του documentonews.gr, η συγκεκριμένη περίπτωση κατάχρησης εξουσίας για την οποία κατηγορείτο ο Σφακιανάκης έχει απαληφθεί από τον νέο ποινικό κώδικα, ενώ ο Άρειος Πάγος είχε λάβει την απόφασή του πριν από τις αλλαγές που ψηφίστηκαν λίγο πριν τις εκλογές του Ιουλίου του 2019. Επιπλέον, η υπεράσπιση του Μανώλη Σφακιανάκη υποστηρίζει ότι η μηνυτήρια πάνω στην οποία βασίστηκε η κατηγορία της κατάχρησης, έχει ούτως ή άλλως ανακληθεί.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA